Book et foredrag!

om håndværk, kunsthåndværk og design.

– lyder et tørt? Det er det ikke, det er både underholdende, inspirerende og informerende og så er det smukt!

Jeg skræddersyr til små og store forsamlinger og jeg taler glad og gerne både til unge og til voksne, og både i forsamlinger som har en faglig interesse i håndværk, kunsthåndværk og design, men også i forsamlinger hvor interessen er på brugerniveau.

Mit postulat er at håndværk er vejen til en bæredygtig langtidsholdbar praksis.

At den sikreste og mest farbare vej til en bæredygtig livsstil handler om at vælge kvalitet!

At den mest indlysende og mest intuitive adgang til at forstå kvalitet går over kendskab til materialer og håndens arbejde!

Det er jeg optaget af, og jeg er optaget af, hvem den moderne håndværker og kunsthåndværker er. Hvad laver de, hvorfor og hvordan? Med andre ord er jeg optaget af, hvordan en levende tradition tager sig ud? Foredraget er spækket med billeder, og undervejs tager jeg jer med på flere værkstedsbesøg, og jeg deler mine og håndværkernes refleksioner om processer og produkter, som giver mere til verden, end de tager. Morgendagens arvegods kunne vi kalde det!


Når man taler produkter som er baseret på håndværksmæssig viden og kunnen, taler man ikke bare om eksklusive varer for de privilegerede eller for dem, som prioriterer hårdt. Håndværk kan også være en forudsætning for en gennemarbejdet produktudvikling og dermed en forudsætning for, at mange kan få adgang til industrielle produkter i en høj kvalitet som kan holde i generationer fremover.

Håndens arbejde kan være professionelt, men det kan også være til husbehov, overleveret fra generation til generation, eller formidlet af en dygtig lærer. At ”gøre det selv” giver en god forudsætning for at forstå kvalitetsbegrebet til bunds og så giver det ro i sjælen at bruge hænderne. Ro i sjælen giver en menneskelig langtidsholdbarhed.

Vil du høre mere og vil du tale pris? Ring til mig på +45 31731121 eller skriv til mig på rigetta.klint@slowfashionhouse.com