Du er indbudt til julebal

Credits: Styling og foto Rigetta Klint
Hyggelyset/Alterlyset finder du her
Skageraks porcelæn "Nordic" finder du her

På en måde kommer det bag på mig hvert år!
- Altså juleforberedelserne. -
På en måde synes jeg, at det er alt, alt for tidligt, jeg mener, jeg har knap nok fordøjet efteråret! På den anden side er det SÅ hyggeligt, når huset dufter af klementiner og hyacinter og når der skal tændes lys.

Med andre ord, jeg har også i år overgivet mig og går all in.

Det vil sige, min smag, også når det kommer til julepynt og juleforberedelser, er ret lavmælt og SLOW. Du kan følge med her sitet. En del af mine historier frem til jul kommer til at handle om netop julegaver, julemad og julepynt.

Jeg åbner for juleballet med anskaffelsen et smukt kalenderlys. På den front fører Alterlyset fra Hygge Lys med flere længder. 36 cm lys, 35 brændetimer.

Det minimalistiske lys lyset er tegnet i 1950 af Jens Anders Hansen.

Lyset blev den gang, som nu, støbt på Jens Andreas Dahl Hansens lysstøberiet Hygge Lys i København. Alterlyset ejes stadig af samme familie, nu fjerde generation og lysene håndstøbes stadig.

Til støbning af lysene bruges den reneste 100% vegetabilske stearin af palmeolie, krediteret af Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO). Sammen med bomuldsvæger sikrer denne stearin en langsom og ensartet forbrænding, der er miljø- og allergivenlig. Kalenderlyset er derudover også håndtrykt med miljøvenlig voks.