Duftspor

Credits:
Styling & foto Rigetta Klint
LA:Bruket
RAAW by Trice
Aromalaboratoriet
Muubs
Møbel og RUM

Intet vækker minder som dufte. På et splitsekund kan man blive sendt på udflugt til steder og begivenheder, som man for længst havde glemt.

Intet fuldkommer påklædningen som en duft, den er som prikken over i’et. Klæder skaber folk, men det gør duft absolut også.

Jeg synes om at have flere dufte at vælge imellem, og jeg foretrækker ofte de oliebaserede og tillige de, som dufter af æteriske olier. Well, de holder ikke så længe, men de er til gengæld heller ikke så massive.

Man kan kaste sig ud i at eksperimentere selv med at blande koncentrerede aromatiske olier op i mandelolie, man kan også lade være og overlade det til dem, som har erfaring.

Jeg har fotograferet 3 varianter i olie roll-on fra LA: BRUKET. De er unisex, til den maskuline side, hvilket absolut ikke gør dem mindre egnede som kvindeparfumer. Jeg kan lide at bruge dem alle 3 hver især og sammen.

Petitgrain, den dufter af petitgrainolie, som er udvundet af blade og kviste fra citrus planter. Duften er frisk, grøn, bittersød og beroligende. Det siges, at duften øger hukommelsen og giver ro i en stresset situation. Duften skærper koncentrationen og giver mental styrke.

Myrrh, med Myrra som er udvundet af harpiks. Duften er sød og træagtig. Aromaterapeutisk er myrra kendt for at frigøre spændinger og angst, samt for at have aldersforebyggende egenskaber.

Hinoki, som dufter af, ja hinoki som er en cypres, (et stedsegrønne træ) hjemmehørende i Japan. Duften er frisk og træagtig, den menes at øge fokus og at give fornyet energi.

Jeg har også fotograferet den nye duft fra Raaw by Trice: Blackened Santal.

Duften findes både som olie og som en eau de parfum, baseret på økologisk sukkerbaseret alkohol. Duften er en blanding af sandeltræ og cedertræ, krydret med kardemomme, blandet med mørk Madagaskar vanilje, et lille strejf viol og et drys iris.
Også Blackened Santal er tænkt som en unisex duft, den er dog i min næse langt mere feminin end LA :BRUKET’s dufte.

Jeg skylder at sige, at selvom dufte er naturlige, kan de sagtens fremkalde allergiske reaktioner. Mærk dig frem og lad være med at bruge en duft, hvis den river i næsen, giver irritation i øjnene eller på anden måde giver ubehag. Kaster du dig over de koncentrerede olier for at blande selv, skal du vide, at de ikke må komme direkte i kontakt med huden. Du bør være forsigtig med at bruge æteriske olier, hvis du skal ud i stærk sol. Du bør undgå at få æteriske olier på huden, hvis du har sår og hudafskrabninger. Under graviditet og amning bør du udvise forsigtighed ved brug af dufte i det hele taget.

På det sidste foto har jeg fotograferet en duft til hjemmet fra Aromalaboratoriet.

Mille Marence, som står bag både Alterlyset og Aromalaboratoriet, er skønt passioneret, grænsende til det nørdede, omkring renheden af sine dufte og omkring de aromaterapeutiske effekter, ingredienserne menes at have. Alle lysene er fremstillet i Danmark. Her er det duften Holy Spirit i en Room diffuser.

Den indeholder bl.a. petitgrain, fyr, sandeltræ, hvid salvie og myrra. Et duftbillede der er velkendt fra mange religioner og religiøse ceremonier.

Intet er finere end et diskret duftende hjem eller arbejdsplads for den sags skyld. En velvalgt duft er som et stykke underlægningsmusik, der puffer til stemningen og/eller forstærker det, som allerede findes.

Advarslen om allergiske reaktioner gælder selvfølgelig også for dufte anvendt i hjemmet.

God jagt på dit eget duftspor!