Eat a plate

Reklame for:
Styling og foto Rigetta Klint
Eat a Plate.
Kogebogen MÆT og Muusmann forlag.

Ethvert måltid i kogebogen MÆT indeholder de 5 grundsmage, 5 tilberedningsmetoder, 5 farver og i servicet tillige 5 forskellige materialer. Bast, papir, hør, bomuld, lertøj, stentøj, porcelæn, metal, horn, glas og træ har været i spil foruden hvedeklid! Du læste rigtigt, hvedeklid!

Under vejs i arbejdet med MÆT blev jeg nemlig præsenteret for den danske virksomhed ”Eat a Plate”, som tilbyder biologisk nedbrydeligt engangsservice fremstillet af hårdt sammenpresset hvedeklid.

Hvedeklid er et restprodukt fra hvede, som fremkommer når kornet males til mel.

Servicet bliver produceret i Polen af en familie, som i generationer har arbejdet med møllerivirksomhed, og i Danmark bliver det solgt og markedsført af firmaet ”Eat a Plate”.

Opskriften er enkel, produktet er fremstillet af hvedeklid under højt vandtryk, og der er ingen kemikalier i spil. Produktet er derfor 100 % bionedbrydeligt.

Sidste uge fik jeg leveret en portion tallerkner yderligere til denne historie.

Da jeg åbnede kassen, lugtede det lidt som de første klidkiks, jeg forsøgte at bage, da jeg som 13 årig tog sagen i egen hånd, gjorde oprør mod mine traditionelle forældre og tilberedte egen vegetarmad efter en 70er kogebog om vegetarmad!

Med andre ord, duften er hyggelig, lidt nostalgisk, meget sund og så er det pænt og miljømæssigt et godt bud på engangsservice.

Tallerkenerne kan benyttes til både kold og varm mad, og de kan gå i ovn og mikrobølgeovn og opbevares i fryseren.

Selvom tallerknerne er lavet af klid, vil jeg ikke anbefale, at du spiser dem, de smager nogenlunde som mine 70’er klidkiks.

Man skal ikke lade maden stå i tallerknerne for længe, efter 30 minutter i vand påbegyndes nedbrydningen og lægges de i komposten eller i jorden, er de fuldt nedbrudte efter 30 dage.

De skal af samme årsag opbevares tørt.

Hvis du vil købe Eat a Plate til din næste fest eller picnic, er det muligt her.

Kogebogen MÆT kommer i handlen inden påske.
Du kan forudbestille MÆTmed 20% rabat og fri fragt i Danmark ved at benytte rabatkoden "mæt" her