Getamas Salon

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
Getama

Jeg synes godt om begrebet salon. Det er rumligt og kan folde sig ud på mange måder, og der kan være få eller mange deltagere, en eller flere oplægsholdere eller en eller flere som synger, spiller eller læser op.

Sidste uge var jeg inviteret til at holde foredrag på møbelproducenten Getamas Salon i deres showroom i Frederiksgade i København. Der var tætpakket, fuldt hus, omkring 70 gæster til foredrag og samtale efterfulgt af lidt til hals og gane!

Getama er en traditionsrig jysk møbelproducent, som bl.a. har rettighederne til en del af arven efter Wegner. Deres showroom ligger i den ejendom på hjørnet af Frederiksgade og St. Kongensgade i København, som i stueetagen rummer Nyt I Bo, og som på etagerne er vært for adskillige større og mindre designvirksomheder bl.a. denne her, som jeg tidligere har skrevet om. Her kan du også læse lidt om huset i sin helhed.

Min debut

Jeg debuterede som foredragsholder før jul, og jeg elsker det! Jeg snakker med udgangspunkt i min personlige faglige rejse i kombination med alt det, jeg har hørt og set i årene som formidler af design og håndværk, om betydningen af at have et forhold til håndværk og materialer, og jeg viser billeder!

Mit postulat er at:
HÅNDVÆRK er vejen til en bæredygtig, langtidsholdbar praksis.
At den sikreste og mest farbare vej til en bæredygtig livsstil handler om at vælge kvalitet!
At den mest indlysende og mest intuitive adgang til at forstå kvalitet går over kendskab til materialer og håndens arbejde!

I vireligheden er det en smule provokerende for mig, eller måske rettere jeg udfordrer mig selv en smule ved at tale i paroler. Faktisk så oplever jeg, at ”bæredygtighed” er en af tidens mest misbrugte ord. Ikke desto mindre mener jeg, at jeg har en pointe, og det mener mit publikum også:


Se hvilken respons jeg blandt andet har fået:-”Dejligt at du hverken romantiserer, er kategorisk eller sekterisk, men derimod meget nuanceret i din tilgang til emnet!”

-”Godt nok siger du, at du tror, at vi som netop har hørt foredraget allerede ved en masse om materialer og håndværk, og at vi derfor vælger kvalitet. Jeg oplever nu alligevel, at det, du sagde, var et kærligt spark i rumpen. Jeg kan sagtens gøre det bedre!”

-”Tak for et dejligt foredrag! jeg syntes rigtig godt om din struktur, hvor du kom langt omkring men dannede et solidt fundament for dit budskab. Det var meget givtigt at høre om din personlige rejse. Jeg ser en masse unge på vores skole, som har vildt meget brug for at vide, præcis hvor snørklede veje vi voksne har taget for at nå hen, hvor vi er i dag!”

-”Det giver dig stor troværdighed, at du har en personlig erfaring for at omsætte design og kunsthåndværk til et levebrød. Du ved, hvad du taler om!”

- ”Man får virkelig noget med hjem, og har lyst til at bidrage med egne oplevelser og holdninger i plenum”

-”Det var så berigende en aften – og et meget passioneret indlæg!”

-”Jeg har så meget lyst til at gå hjem og lave noget kreativt med mine børn!”

-”Jeg tror sgu, at der er en fremtid!”

-”Jeg bliver helt rolig indeni, både når jeg ser dine billeder, når jeg læser det, du skriver og når jeg hører dig tale!”

-”Hos Getama er vi så glade. Vi fornemmer på alle de gode tilbagemeldinger, at vores mission er lykkes. Ud over at gøre os umage, lave god kvalitet og være en god leverandør på alle måder, så er netværk og det at skabe gode relationer en del af rygraden i vores virksomhed. Derfor holder vi Salon!
Dette foredrag med Rigetta ramte fuldstændig plet. Vi har sjældent haft så mange kommentarer og spørgsmål til foredragsholderen, som i torsdags!”


Behøver jeg at sige, at jeg er glad?


Det er jeg, og jeg holder gerne foredrag igen og igen!

Har din virksomhed, din personaleforening, din forældreforening, din uddannelsesinstitution, dit bibliotek, eller dit netværk brug for et vink med en vognstang, så kommer jeg gerne forbi!

Du kan læse mere om mit foredrag her, og du kan kontakte mig for prisforespørgsel og bookning her.