Gul som...

Reklame for:
Styling og foto Rigetta Klint
Hay Kitchen Market
Anna Bystrup
Kähler
Linum Design
Louise Roe
Vandkefirperler
Humdakin

Farven gul siges at få os til at tænke klart og at bane vej for beslutninger, at stimulere nervesystemet, at skærpe hukommelse og koncentration og at invitere til kommunikation.

Gul står i den vestlige verden for jalousi, falskhed og had, mens den i østen er forbundet med solen og guldets farve og derfor signalerer sundhed, kraft og storhed.

Gul er en farve som skiller vandene. Jeg har aldrig mødt nogen, som har haft det neutralt med gul.
Jeg kan rigtig godt lide gul.

Som med rød anvender jeg den aldrig eller sjældent i sin reneste form, men tilsat en my blå og sort, eller i den varmere røde retning, også tilsat sort og måske hvid.

Som med rød, og alle andre farver for så vidt, så spiller materialet en stor rolle for oplevelsen af farven.

Naturmaterialer er taknemmelige og gul keramik, gul hør og gule frugter er meget lettere at gå til end gule syntetiske materialer. Det betyder ikke at jeg forsager gul plastic.

Jeg er netop i denne historie gået om bord i plastic, gul plastic.

-De har gjort det igen; opsnappet og fortolket tidsånden og leveret præcis det, som store mængder af designinteresserede verdensborgere hungrer efter!
Jeg har længe villet se nærmere på Hay Kitchen Market, den nye køkkenlinje. Kurateret af Mette Hay i samarbejde med Frederik Bille Brahe (ham med Atelier September).
Jeg har til denne gule serie udvalgt et gult skærebræt i polyethylene. Hygiejnisk og praktisk og går i opvaskemaskinen. En værdig afløser for de kedelige hvide, som mange af os bruger, når der snittes løg og ordnes rå fisk eller råt kød. Jeg har også valgt en opvaskebalje, dejligt med en balje når der af og til skal vaskes op i hånden.

Hay Kitchen Market består af fine ting og sjove hverdagsting, som passer godt i et køkken hvor man vil blande unik keramik, glas og træ med kuriosa. Det meste af kollektionen er den type af ting mange af os har slæbt med hjem fra China Town i New York, fra supermarkedet i Italien eller fra markedspladsen i Tyrkiet. Andet af det har et aftryk af design fra f.eks. BIG GAME, Shane Schneck, Clara von Zweigbergk, Richard Woods og George Sowden. Hele kollektionen er lækkert farvesat og sammensat, et eklektisk miks!

Kollektionen inviterer til ”hvorfor skal det hele være så kedeligt og pænt”, og den er et godt statement i en tid, hvor boligmoden har dikteret en eksklusivitet og en fornemhed som for mit øje mest af alt har mindet om barndomslegen ”fine damer”.

Det er ikke kun mig, som er begejstret og som har lyst til at lege med, Hay Kitchen Market er inviteret indenfor på MoMa i New York.

Mit sidste gule objekt i denne historie er en vidunderlig strikket ulden plaid fra Louise Roe. Fuglefløjt og længere dage til trods er det koldere end koldt, og en strikket plaid er bekvem og uundværlig.

Og gul? nåh ja, den er camel, brass brown hedder farven i produktoversigten. Brass Brown er også en gul variant, men tættere på guld end på klar gul!
Louise Roe har et stærkt og genkendeligt form-og farvesprog, ofte med Art Deco referencer. Når talen falder på boligmoden og dens eksklusive tendenser, så er Louise Roe en af dem, som mestrer dette uden, at man tænker fake og kulisser. Louise Roes design er helt enkelt smukt.

Louise er dygtig til at skabe kollektioner, som kun rummer ting, som både kan stå alene og fungere i sammenhæng. Louise er en designer, som kender sit WHY, ingenting er tilfældigt, ingenting er uovervejet. Alting er i høj kvalitet.