Helle for Helle

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
Helle Forum og bogen PROBIOTIKA
bak probiotic skincare
håndklæder fra Imabari

Forleden var jeg til pressemøde.
Det er jeg ofte. Ikke så ofte i skønhedsbranchen, hvad der her var tale om. Dog var det ikke det, som var særligt!

Det særlige var, at den som inviterede til pressemødet, var Helle Forum. Hun er ubetinget den jeg kender, som ved mest om hud og hudpleje. Den gang SLOWFASHIONhouse, ud over at være onlinemagasin, også var ”virtuelt departmentstore”, var det Helle som kurraterede vores niche-hudpleje-produkter.

Helle er skønhedsjournalist blandt andet. Hun var fra midten af 90erne og små 800 udgivelser frem skønhedsjournalist på Alt for Damer. Siden har hun arbejdet free-lance, og blandet andet skrevet artikler for fagbladet kosmetik, og så skrev hun sidste år bogen ”Probiotika” en guide til dine gode bakterier.

Der var også noget andet, som gjorde det her morgentræf til noget særligt.

Opmærksomheden galt en ny serie af probiotisk hudpleje med navnet ”bak”. En af biokemikerne bag dette nye mærke, Søren Kjærulff er i min datters svigerfamilie. Jeg har derfor fulgt en smule med på afstand. Da jeg i maj erfarede at nu var der en lancering af probiotiske hudplejeprodukter i pipeline, så anbefalede jeg Søren at tage kontakt til Helle Forum.
Den anbefaling vise sig at være overflødig, der eksisterede allerede en kontakt.
Probiotika er på manges læber for tiden, både i forholdet til såvel fysisk og psykisk sundhed, men også i høj grad også i forholdet til hudpleje. Der er dog stadig kun få, som har sat sig ind i området, og de få finder heldigvis hinanden!

Probiotiske hudplejeprodukter – det emne vender jeg tilbage til senere på ugen

I dag skal det handle om Helles bog: ”Probiotika” en guide til dine gode bakterier.

– Jeg har siden den udkom gerne villet skrive om den, men indrømmet, jeg er på glatis. Jeg har ingen forudsætninger for at anmelde bogen. Jeg vil derfor holde mig til at anbefale Helle Forum: hende anbefaler jeg til gengæld varmt!

Helle er nysgerrig i ordets bedste betydning, hun er grundig, og så er hun formidler af Guds nåde.

Hvis du vil have et overblik, over hvad forskningen på nuværende tidspunkt ved om emnet, så har hun læst alt tilgængeligt materiale, og sammenfattet det i en overskuelig lille bog fyldt med praktiske ”gode vaner for livet” råd. Den bog hun gerne selv ville have haft adgang til, da hun under en videreuddannelse i Norge begyndte at læse sig ind på området.

Tarmens mikrobiom og den vaginale mikro-arv er bogens hovedfokus, og så strejfer Helle i bogen hudens sundhed. Som Helle skriver i forordet: omkring år 2000 var der i omegnen af 1000 igangværende studier i tarmens mikrobiom, mens der i 2016 blev publiceret næsten 80000 forskningsagtigere om emnet.

Det fortæller mig at det sidste ord ikke er sagt i den sag.

”Probiotika” en guide til dine gode bakterier af Helle Forum kan købes her:

Fakta:

Ordet probiotika kommer fra græsk og betyder "for livet". Betegnelsen dækker over en række mikroorganismer, primært mælkesyre og bifidobakterier som tillægges sundhedsfremmende egenskaber, fordi de ved deres tilstedeværelse anses for at have en gavnlig indflydelse på mave-tarmkanalens mikrobielle flora gennem samvirkning med immunsystemet.

Mikrobiom” beskriver Helle Forum således i sin bog: ”et mikrobiom er et lille samfund af primært gode bakterier, som findes flere steder i og på din krop- især dét i din tarm er vigtig for din sundhed. Det kan sammenlignes med et koralrev: et smukt og alsidigt økosystem, men også uendeligt sårbart. Dets vigtigste fortrin er dets diversitet, dets alsidighed. Det er faktisk selve idéen med det, at det skal repræsentere flest mulige arter.
Antallet af arter hænger tæt sammen med dit immunforsvars effektivitet, og du skal derfor vide, hvordan du skaber de bedste forhold for din krops smukke, mangfoldige koralrev”.