Hjemmespa

Reklame for:
Styling og foto Rigetta Klint
Håndklæder fra Linum
Badebørster fra Blindes Arbejde
Body oil fra Nuori
Sæbe fra LA:BRUKET
Glas fra iittala
Tallerken fra Menu

Året har sin rytme, og lyden af januar er underligt ude af takt.

På den ene side er de flest af os fyldt om med energi og gåpåmod. Ærmerne er smøget op og med ny-spidsede blyanter står vi parate og fulde af forventning. På den anden side er januar lidt som en våd karklud lige i synet. Den er hvert år mørkere, og på disse breddegrader også fugtigere, end nogen af os er forberedte på.

Og så? – De af os som har energi går mere til yoga, oftere i fitnesscentret og løber en tur, laver en ekstra god og nærende juice. Ja, vi passer i det hele taget på den krop, som måske både er lidt medtaget af julen, og lidt medtaget af at være pakket ind i tykke trøjer næsten døgnet rundt.

Man kunne snige sig på spa og forkæle sin vinterramte krop. Man kan også helt enkelt arrangere sig hjemme. Med dæmpet musik, tørbørstning og efterfølgende bad i bruser eller kar, lækre håndklæder i rigelige mængder og en nærende body oil.


Charlotte Torpegaard taler på sin blog ”I love beauty” ofte om tørbørstning hun siger ” Det er verdens billigste skønhedstrick, der virker som massage for hudens blodkar, nerver, væv og dele af muskulaturen. Det hjælper til at knuse fedtdepoter, styrke lymfedrænagen, mindske appelsinhuden og hjælpe udskillelsen af affaldsstoffer fra kroppen. Desuden hjælper tørbørstning kroppen af med døde hudceller, så huden holdes glat og blød og stram.”

Det råd giver alibi for at anskaffe en af de meget fine børster fra Blindes Arbejde. (her er børster til alle formål) Børster som er fremstillet i hånden og efter traditionelle håndværksprincipper, og som navnet antyder det, af blinde og svagsynede. En socialøkonomisk virksomhed som drives af en fond.

Altså mange gode ting i et køb, kvalitetsbørster, vedligeholdelse af at gammelt håndværk og job til mennesker som kan have det vanskeligt på det traditionelle arbejdsmarked.

Jeg er, som det ofte fremgår, ret glad for tekstil i alle afskygninger og håndklæder kan jeg næsten ikke få nok af. Her har jeg fotograferet lysegrå håndklæder fra Svenske Linum.

Efter badet skal kroppen have en omgang med en god body oil.

Skal det være luksuriøst, er jeg er ret begejstret for Perfecting Body Oil fra Nuori. Den dufter næsten ikke, kun antydningsvis af rose og citrus. Det er en såkaldt tør olie, som let absorberes og derfor giver huden en mættet og silkeblød glans, og så er den sprængfyldt med næring.

Nuori har jeg vist før her. Konceptet er, at de helt rene produkter bliver blandet i små partier i Danmark hver 12. uge ud fra ideen om, at de naturlige ingredienser har størst effekt, når de er friske.

God fornøjelse i dit hjemmespa.

Jeg vender frygtelig tilbage med mere af det, som holder mit humør intakt i mørket.