Hvem drømmer ikke om?

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
Silkeborg Uldspinderi

Martyna Golik har en bachelor i kunst og tekstildesign fra Academy of Fine Arts i Lodz og en kandidatgrad i tekstildesign fra Kunstakademiets Designskole, KADK.
Sisse Witek er kandidat i Tekstildesign fra Kunstakademiets Designskole, KADK
De blev begge færdige i 2015, og har siden øbende arbejdet sammen siden.

Undervejs har de lavet både kommercielt design for eksterne kunder, kunstprojekter og det sidste år tillige egne produkter under navnet Posé Posê.Dette efterår er de aktuelle med plaider for Silkeborg Uldspinderi

”Vi er uddannet i skyggen af finanskrisen,” fortæller Sisse, da vi mødes i deres studio på Nørrebro i København. ”Alt var gråt i gråt, og svaret på langtidsholdbart og bæredygtigt var mere gråt tilsat lidt beige”!

”For os står brugen af farver ikke i modsætning til det langtidsholdbare tværtimod. Vi er meget optaget af at lave kvalitetsprodukter, og vi elsker både mønstre og farver. Vi tror på at de, der forelsker sig i vores design, ser det som en forlængelse af deres personlighed og derfor passer på dem. Vi priser højt, at tiden nu er sådan, at menneskers selviscenesættelse sker gennem at samle objekter med karakter. Vores forretningslykke ligger i, at den iscenesættelse ikke bare sker ude i hjemmet, men også sker på de sociale medier. Vores type af virksomhed gør sig godt på Instagram, og det er fra Instagram, vi får mange af vores kunder både de lokale og de internationale.”


Sisse og Martynas fælles signaturlæner sig ikke op ad en skandinavisk designarv. Ingen stram minimalisme snarere fabulerende dekadence som taler ind i et internationalt smagsfælleskab. Navnet Posé Posê er da også en hybrid, som betyder ingenting, eller alt det du lægger i det, og benytter tegn fra flere landes alfabeter.

De tager på alle måder udgangspunkt i det internationale og trækker i forholdet til produktion på Martynas rødder i det centraleuropæiske. ”Da vi indledte vores samarbejde,” fortæller de, ”tog vi på en længere rejse, hvor vi både besøgte produktionsfaciliteter i Polen, som Martyna kommer fra, men også i Tjekkiet, hvor der er gode produktionsfaciliteter.”

Det har givet os et bagkatalog af muligheder i forholdet til de tæpper og puder, vi selv designer og lader fremstille og i forholdet til at forstå produktudviklingsprocessen og produktionen hos de virksomheder, vi laver projekter for, herunder Silkeborg Uldspinderi.

”Det har været en stejl læringskurve,”
siger de samstemmende. ”Nu er vi godt klædt på”.

Hvad vi drømmer om? Flere gode samarbejder hver for sig og sammen – både på produktniveau men også gerne mere konceptuelt. Hvem drømmer ikke om at indrette et hotel?”

#silkeborguldspinderi19