Iværksætteri

Reklame for:
Styling og foto Rigetta Klint
Produktern fra Humdakin

Der er mange fine ting at skrive om virksomheden Humdakin.

Den fineste er, at Humdakin leverer et godt produkt. Moderne rengøringsmidler i høj kvalitet og i en virkelig pæn indpakning.

Seneste skud på stammen er en sæbe, som effektivt fjerner lugten af rå løg, fisk og andre stærktlugtende madvarer, både fra hænder og fra køkkenredskaber. God ide.

Selv om produktet er det fineste og vigtigste, kan jeg ikke lade være med at interessere mig for, hvorfor en ung kvinde går så højt op i rengøring, at hun gør rengøringsmidler til sin levevej.
Svaret er, at Camilla Schram, som har etableret Humdakin, har iværksætteri i blodet. Hun er vokset op i en familie med forældre, som begge er selvstændige. Hvor mange andre forældre har peget på uddannelse som vejen frem, så har Camillas forældre peget med hele hånden i retning af ”start dit eget”. Så stålsatte er de i deres forestilling om, at egen virksomhed er den gode livsstil, at Camillas far, da hun kom ind på jurastudiet i Århus sagde: ” Hvad skal du der, du kan så meget mere”

Jura har nu vist sig at være et nyttigt værktøj. Selvom Camilla droppede ud efter relativt kort tid, har hun taget nyttig viden med sig og afviser ikke, at det kan være en god ide at fuldføre studiet på et senere tidspunkt.

Allerede tidligt interesserede rengøring Camilla, eller måske mere korrekt, hun så muligheder i at gøre rent og i at gøre sig umage. I stedet for et sædvanligt studiejob etablerede hun et rengøringsfirma og havde snart hænderne mere end fulde. Folk stod i kø for at få gjort grundigt rent og for at få det lille ekstra: F.eks rene håndklæder lagt frem og en frisk sæbe ved håndvasken, Snart havde hun ansatte og en sund virksomhed.

Hun elskede sit rengøringsarbejde, og selvom mange i omgivelserne havde svært ved at forstå hendes valg og måske oven i købet lod skinne igennem, at rengøring ikke var det mest statusgivende, man kunne beskæftige sig med, så var hun vedholdende.

I sit arbejde med at gøre rent savnede hun rengøringsmidler, som var allergivenlige men som også tilførte en behagelig duft af rent. Dette blev startskuddet på en 5 års rejse frem mod det produktsortiment, hun lancerede for godt 1 år siden under navnet Humdakin. Et produktsortiment som hele tiden udvides efter en nøje fastsat plan. Humdakin er patenteret og varemærkebeskyttet worldwide, og der er lagt i ovnen til en meget større virksomhed.

Rengøringsfirmaet har nu helt veget pladsen for Humdakin, men Camilla brænder for at lære sine kunder at gøre rent og at prioritere rengøring, næsten lige så meget som hun brænder for sin virksomhed.

Jeg forestiller mig, at hvis man pakker rengøringsprodukterne pænt ind således, at flaskerne ikke skæmmer, så kan de stå fremme på køkkenbordet, og så bliver det forhåbentlig mere nærliggende lige at vride en klud op og at give køkkenskabene en omgang, mens man venter på at kartoflerne koger.
Jeg tænker, at hvis karklude, viskestykker og køkkenhåndklæder er pæne, så er det måske lettere at huske, at de faktisk skal skiftes hver dag!
”Selv vil jeg meget hellere have et rent badeværelse, end jeg vil have et spaophold” siger Camilla ”og min største luksus at krybe ned i renvasket velduftende sengetøj.”

Hun er cool hende Camilla!