Kogebog

Den har spøgt i kulisserne, er dukket på i omtale på min Instagram, og de, som har mødt mig, har hørt mig tale om den.

Hele 2017 har jeg i omgange sammen med Katrine Klinken arbejdet på bogen MÆT. Nu er vi færdige og materialet er afleveret til forlaget. Bogen udkommer i løbet af det tidlige forår 2018 på forlaget Muusmann.

Som navnet antyder det, handler MÆT om mad; mad som mætter. Mad som mætter alle sanser.

Mad hvor lokale råvarer i sæson spiller hovedrollen. Katrine Klinken ved om nogen besked om den slags mad. Hun er passioneret, vidende og hun helmer ikke, hverken når det gælder at fremskaffe de absolut bedste råvarer, eller når det gælder om at tilberede dem, så de smager bedst muligt.

Lige så selvfølgeligt som brugen af lokale råvarer af høj kvalitet er i bogen, lige så selvfølgeligt er det at anrette og servere den på smukt design og kunsthåndværk.

Jeg har været langt omkring i min søgen efter regi, en smuk buket af dygtige kunsthåndværkere er repræsenteret i bogen. Jeg har hjemsøgt rugmarker på Fyn og hønsegårde og blomstermarker på Sjælland. Jeg har fotograferet bogens måltider ligesom jeg har stået på hovedet i løg og gulerødder og andre af de råvarer som indgår - heriblandt en smuk blæksprutte, den indgår i et af Katrines måltider, men også blev foreviget for at supplere hendes samling af blæksprutte billeder og symboler – blæksprutten er hendes logo.

Nederst er der et enkelt foto fra bogen, de andre billeder er ’bag kulissen billeder’. Jeg glæder mig meget til at fortælle om tankerne bag bogen.

Stay tuned!