Mit sommerkøbenhavn #5

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
Keramiker Tina Marie CPH

Something new

Denne artikel er en "genudsendelse" fra 2018. Sidste år havde jeg en sommerføljeton døbt "Mit sommerkøbenhavn #1 - #12 dem kan du finde ved at skrive #sommerkøbenhavn i søgefeltet.

Denne genudsendelse er en opfordring til at svinge forbi Tina Maries nye workshop på Vesterbrogade 175 i København. Det er sådan et dejligt sted ,og hun har SÅ fin keramik på hylderne. Som bonus er der flere andre værkstedsbutikker i området!

Something old

Flere sommerfavoritter med et slag. Jeg har været på Vesterbrogade, et af mine yndlingsstrøg i København. Den er alt hvad en rigtig storby skal være, pæn og grim på en kaotisk gang. Man kan finde sine sweet spots i både i det skæve, klassiske og i det nye. Et herligt miks af billigt akryl garn, dyr bao bao, klassisk damemode for kvinder i deres bedste alder, og blomster som har set bedre dage. Min mand har sin øjenklinik der, og det er min primære anledning til at komme på Vesterbrogade nu. Jeg har i perioder af mit liv haft min hyppige gang andre steder på gaden, første gang da jeg som 19 årig solgte mit tøj på Den Permanente som lå på hjørnet af Vesterbrogade og Trommesalen. Siden weekendovernattede jeg i et års tid i en lejlighed først på Vesterbrogade, når jeg var i Paustian for at passe mit tøjsalg der. I en senere periode af mit liv boede jeg med min børn længere ude mod grænsen til Frederiksberg.

Forleden var jeg forbi i gården Vesterbrogade nr 24 - kælderen over gården. Her holder keramikeren Tina Maria til i værkstedet Viktoria. Jeg var der for at låne keramik til foto, og jeg kunne ikke stå for at forevige hende ved drejebænken. Jeg elsker at tage billeder af hænder, som arbejder – godt det samme for det er netop, hvad jeg i denne tid er helt fordybet i, hvor jeg færdiggør billeder og tekst til min bog om håndværk, som udkommer til efteråret.

Tina Maria arbejder ved drejebænken med sine unikating og med produktudvikling. Produktion af hendes skærve er i hænderne dels på en drejer her i København, dels støber hun på Den Danske Keramikfabrik på Bornholm, en fabrik hun ejer sammen med en lang række kolleger i branchen.

For nylig viste hun første gang en serie kander med hank på sin instagram, og de er blevet flået af hylderne, og stylisterne er skrevet på lang venteliste for at låne til foto. Sådan går det nogle gange, alt mens man går og passer sin stabile gode forretning, så bliver man top moderne!

Ikke bare er Tina Marie blevet moderne, keramik i det hele taget er moderne, og det er også moderne ”at gøre det selv”. Fra Efteråret kan du ud over at købe keramik på Vesterbrogade 24 også komme på drejeworkshop, nærmere om det på Viktorias facebookside, når tiden nærmer sig.

Her er det ikke Tina Marie som underviser, men en af de kolleger som hun deler værkstedet med.

Værkstedet Viktoria består foruden Tina Marie Cph af: Pia Lund, Helle Hansen, Mark Lauberg, Iben Harboe og Christina Skov Christensen