Morgenstund har gult i mund...

Reklame for:
Styling & Foto Rigetta Klint
Sengetøj fra Lin Concept kan købes hos Riija
De hæklede net er fra Ørskov
Kay Bojesens bestik finder du her

Det er ingen hemmelighed, at det for mig kræver mere end almindelig selvdisciplin at komme ud af sengen for tiden. Januar er mørk og grum, og det er kun udsigten til sjove opgaver og behagelige møder med fine mennesker, som gør, at jeg alligevel hver dag forlader sengevarmen og begiver mig ud.

Dagens historie handler først om noget, jeg ikke har professionelt forstand på:

En opfordring til at starte med en skål hirsegrød eller en grødblanding, som indeholder hirse. Jeg er ingen sundhedsapostel, men jeg har ved selvsyn konstateret, at hår og negle har virkelig godt af det tilskud af B-vitamin og kisel som findes i hirsen. Lidt googlen rundt fortæller mig, at jeg nok ikke er helt på vildspor!

På min grød har jeg bananer og valnødder, og så har Anne Larsen, som jeg arbejder med for tiden, fortalt mig, at en skefuld rapsolie gør godt. Det smager under alle omstændigheder dejligt (hvis man altså kan lide rapsolie, og det kan jeg).

Dertil en kop te. Tina Hueg fra Cocoon Tea Artisans lærte mig i december at drikke hvid te med frisk mynte og en skive citron, Tak Tina.

Hvad enten du bliver i sengen eller står op, så læs Kirsten Thorups ” Erindringer om Kærligheden”. Bogen udløste Nordisk Råds Litteraturpris. – Jeg er ikke på nogen måde litteraturanmelder, men tør godt skrive, at den er anbefalelsesværdig.

Dernæst om noget som ligger lidt mere inden for mit kompetenceområde

Jeg har hjulpet solen ind i soveværelsen ved hjælp af kridhvidt sengetøj og gult sengetæppe. Så meget for tidens trend med at male væggene mørke og for at have farvemættet sengetøj.

Mit sengetøj har jeg købt i Riga af alle steder. Baltikum har en lang tradition for hørproduktion, og der er efterhånden en del virksomheder, som formår at omsætte den tradition til moderne boligtekstiler, her iblandt Lin Concept, som jeg har købt fra.

Når talen falder Riga; jeg havde i mange år dele af min produktion i Riga, og byen har dermed en særlig plads i mit hjerte. I efteråret var jeg tilbage for første gang i flere år, det var et vidunderligt gensyn med en by, som blomstrer og folder sig ud. Der et stort udbud af gode restauranter, der er mikrobryggerier, SLOW FOOD marked og lokale kunsthåndværkere, som på en og samme gang bevarer og fornyer traditionerne.

Jeg kan anbefale byen på det varmeste og glæder mig allerede selv til mit næste besøg