Sommerferierengøring

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
YARD ETC /dansk agent Walnutstreet
Blindes Arbejde
Kockum
Solwang
Mathias Overvad

Jeg holder ikke så lang en sommerferie i år – men 10 dage er det blevet til og det har været dejlige dage.

Jeg er stor tilhænger af at holde ferie hjemme på en måde hvor huset langsomt forvandles til sommerhus med god tid til morgenmad og al tid i verden til børn, børnebørn og venner som kommer forbi til snobrød, hjemmebagt pizza eller et glas limonade. Måske har du set billeder løbende på Instagram?

Ferietid er også til at kaste sin kærlighed på projekter hjemme som ikke nås i hverdagen. Sidste år malede vi. I år får kælderen en tur, og så har jeg vasket ned i køkken og bad ligesom havemøblerne selvfølgelig har fået en overhaling.

Hvorfor jeg deler den slags, det gør jeg fordi jeg vil fortælle om en sæbe som jeg er ret vild med.

Da jeg boede i Sverige gjorde jeg altid rent med ”gul såpa” som er fremstillet af forsæbet fyrretræsolie. Olien er et restprodukt fra papirindustrien og den form for sæbe er almindelig i både Sverige og Finland.

Pine oil soap

Nu har jeg genfundet sæben i en lækkert indpakket version fra YARD ETC, deres produkter er i det hele taget på min favoritliste, det kan du se mere om her, her og her.

YARD ETC´s Pine Oil Soap er lige som de traditionelle fyroliesæber anvendelig til en lang række formål.

Jeg tænker mest på den som et rengøringsprodukt til hjemmet, men traditionelt har denne her type af sæbe fremstillet af olien fra fyrretræ også været brugt til velgørenheds- og rensebade.

Så vidt er jeg ikke gået, men Pine Oil Soap er glimrende håndsæbe, den fungerer godt som pletfjerner, fortyndet med vand og fyldt på en forstøver kan den bruges til skadedyrsbekæmpelse, man kan rense pensler i den, man kan gøre ovn ren med Pine Olie Soap. Den fungerer i øvrigt til alle andre almindelige rengøringsformål og hænderne har det godt selv efter mange timer i blød i rengøringsvandet. What´s not to like?

Kaffepausen

Efter rengøring af havebordet i bedste sommerferietid blev projektet afsluttet med kaffe i solen. (nu med velduftende håndcreme ligeledes fra YARD ETC, mine favoritter er Green Tomato og Wild Fig.

Kaffekanden og krusene er fra et andet Svensk firma Sommerferierengøring, ind til for nylig har man bare kunnet få deres skønne emalje i Sverige, nu er de så småt på vej til Danmark, jeg er f.eks stødt på dem hos Gourmandiet på Østerbro.

Håndklæderne fra Imabari i Japan kan du læse om her.