Swedish blues

Reklame for:
Styling og foto Rigetta Klint
Regnfrakke fra Stutterheim
Isform fra Hay Kitchen Market

Sidste dag med farvetema for denne gang.

Sidste grundfarve – blå! Som sædvanlig tilsat en sjat sort og vandet ud!

Meget apropos vand, regnfrakken er fra Alexander Stutterheim, manden som kommercialiserede svensk melankoli og som gjorde regnfrakken moderne ikke bare i det våde Skandinavien men i verdens metropoler.

Nu er der mange bud på regnfrakke på markedet, men tilbage i 2010, da Stutterheim fik sin mørke ide, var udvalget småt, og de smarte gik absolut ikke med regntøj!

Alexander, som oprindelig var tekstforfatter i reklamebranchen, ønskede sig, smart eller ej, en regnfrakke, han søgte højt og lavt i butikkerne uden held, men så faldt over sin farfars gamle sømandsregnfrakke og vidste straks, at sådan skal en regnfrakke se ud, eller næsten sådan, i al fald.

Han besluttede at forsøge sig med en moderne udgave og producerede for sine sparepenge et lille parti modificerede farfarregnfrakker på en fabrik i Borås i Vestsverige, og han åbnede samtidig butik/showroom på det hippe Södermalm i Stockholm.

Herfra fortalte han historien om koblingen mellem regnvejr og svensk melankoli så gribende, at det blev smart at gå i regnfrakke.

Svensk melankoli læner sig op ad Bergman og Strindberg. At være melankolsk er ikke at være deprimeret. Melankoli er mørkt, men det kan være en sødmefyldt eller i al fald befordrende for kreativitet.

Allerede i 2011 var succesen klokkeklar, ikke bare på Södermalm men også ude i Europa, og hobbyprojektet overgik til at blive en professionel virksomhed med større lokale, ansat CEO og produktion i Portugal, stadig håndholdt, stadig lækker, høj kvalitet.

Nu sælges de fine Stutterheim regnfrakker i mere end 1000 forretninger verden over og virksomheden fortsætter med at vokse.

Den sorte melankolske regnfrakke har fået selskab af regnfrakker i snart sagt alle farver og i mange farvekombinationer, og går man op i den slags, er listen af kendte mennesker, som spottes i en Stutterheim regnfrakke næsten endeløs.

Og mere vand! – Tilbage i 2015 skød jeg et kampagnefoto for Svenske Edblad med blomster frosset ind i ispinde, ikke just spiselige men fine! Det foto kom jeg i tanke om, da jeg faldt over en blå silikone form til isterninger hos Hay Kitchen Market – nu har jeg lavet isterninger med krydderurter, rød syre og stedmoder og de ryger direkte i drikkevandet.

Out and over og nu i tørvejr!