Te-kulturel

Credits:
Styling og foto Rigetta Klint
Bredemeijer fra Thuesen Jensen
Halsov & Dalsgaard
Sing Tehus
Cocoon Tea Artisans
Skagerak
A Hint of Neon
Lov i Listed
Mojoo
Alterlyset
Gerner & Jahncke
Tine K Home
Himla
Ecco
Caravane

Jeg må med det samme krybe til bekendelse – jeg har ingen tekultur, endnu.

Jeg har fine tekander, blandt andre fra Bredemeijer, som også har lavet den sorte tekande på et af billederne. Jeg drikker nu og da te, men jeg glemmer i farten, hvor dejligt te smager og hvor meget ro der er forbundet med en kop te – ej at forglemme de helbredsmæssige fordele, i hvert fald ved grøn- og hvid te.

Nå, men alle pile peger i retningen af, at jeg må til at interessere mig mere for te og at jeg må opgradere mig selv til at være et te-kultiveret menneske.

For nylig inviterede Hanne Dalsgaard fra Halskov & Dalsgaard (Hanne Dalsgaard Design) design mig på te i Sing Tehus for at vise mig en tekande de har tegnet. I Sing Tehus drikker man ikke engelsk high-tea, men te som man gør det i den asiatiske tekultur.

I Kina spiller de autentiske tehuse en stor rolle i sociale sammenhænge og tehusene var under kulturrevolutionen tilholdssted for kunstnere og intellektuelle. I den Japanske kultur er te og teceremonier helt centrale og den japanske teceremoni indeholder en kompleksitet, der tager mange års studier at sætte sig ind i.

Det var sådan en fin stund – dejlig samtale, vidunderlig te, god kage og et stemningsfuldt og dejligt lokale, som er både både butik og cafe. Jeg drog hjem med kanden under armen og her har i den, og jeg vil tilbage.

Senere samme uge var jeg til julekomsammen hos Louise Roe, her blev der sammen med elegante kager fra Leckerbaer serveret økologisk te fra Cocoon Tea Artisans.

Cocoon Tea Artisans er et helt nystartet firma. De er kommet godt fra start og leverer te til flere designbutikker og flere af de bedste restauranter i Danmark. Deres succes skyldes selvfølgelig teens kvalitet og smag, men også, er jeg sikker på, den kendsgerning at de leverer posete som er let at håndtere. Tina Hueg som står bag Cocoon Tea Artisans fortæller, at mange overdoserer deres te og dermed får en ringere teoplevelse. Posen sikrer, at der doseres korrekt (en pose kan klare op til 3 påfyldninger af vand) og posen, det er ikke en hvilken som helst pose, den er pyramideformet, fordi den form giver helbladsteen bedst mulighed for at folde sig ud under trækningen.

Man køber sin første te fra Cocoon Tea Artisans i en elegant rosa tindåse. Te skal opbevares mørkt og i en lufttæt beholder for at sikre længst mulig holdbarhed. Dåsen har form som en klassisk tedåse, og kan stables. Smart. Efterfølgende kan man supplere med refills.

For at fuldende nødvendigheden af at begynde at tage min tepraksis alvorligt, så sprang jeg på Kristine Engelbrecht som har designfirmaet A Hint of Neon. A Hint of Neon er en skønsom blanding af træ og tekstil, af håndarbejde og design. Nogle af hendes produkter har referencer til beklædning, hvilket ikke er underligt, hun har en baggrund som modedesigner. Jeg er helt forelsket i hendes tehætter, de er alle unikke, håndstrikket i Danmark og i mønstre og kombinationer som mest af alt minder og en god yndlingssweater.

Synk ned i puderne, drik en kop te og lad julefreden sænke sig.