Traditional Craft for Modern Living

Reklame for:
Styling og foto Rigetta Klint
Andrea Brugi og Samina Langholz
Kogebogen MÆT

I kogebogen MÆT, som jeg har lavet sammen med kok og kogebogsforfatter Katrine Klinken, spiller borddækning og service en central rolle, dermed spiller kunsthåndværk og design en rolle.

Der er meget keramik, meget glas, meget tekstil og meget træ i den bog. Det lå lige for, at anvende bræt og skeer fra det dansk/italienske par Samina Langholz og Andrea Brugi.

Mit samarbejde med Samina og Andrea kan dateres tilbage til 2010, den gang var SLOWFASHIONhouse ikke bare et online magasin men også en online butik, en butik som så ud som et fysisk varehus, måske kan du huske det?

Da vi indledte samarbejdet skrev jeg således:

”Tillykke til SLOWFASHIONhouse, tillykke med at vi nu har en Andrea Brugi butik hos os. Tillykke til Samina Langholz og Andrea Brugi, fordi I nu har en brandstore på SLOWFASHIONhouse.com. Samina korrigerede og sagde, SLOWFASHIONhouse har åbnet sit første laboratorium.

En fin beskrivelse af den måde Andrea og Samina opfatter deres arbejde på.

Italienske Andrea Brugi og danske Samina Langholz repræsenterer det bedste, håndværk kan frembringe, når det går hånd i hånd med fornemmelse for design.

De bor og arbejder i Toscana i tæt pagt med de den natur og de materialer, som er deres ressource og inspiration. Samina fortæller: ”Vores samarbejde startede som en hobby eller en leg, nu er det blevet hele vores liv - men tak skæbne, at det også stadig er vores hobby!”

Andrea og Saminas designs, har alle et strejf af noget naivt eller oprindeligt, næsten arketypisk, samtidig er de meget moderne. Produkterne, hvad enten det er skærebræt, skeer, saltkar eller møbler, har et rustikt og organisk udseende. Andrea Brugis filosofi er aldrig at tvinge træet, snarere at gå med dets iboende form og vilje”.

Der er løbet en del vand i åen siden 2010, både for Samina, Andrea og for mig, men et eventyr, det er det stadig.

Andrea og Samina er her i marts bogaktuelle med ”Woodworking: Traditional Craft for Modern Living” på forlaget Jacqui Small.

Bogen er et lille stykke af deres eventyr. Eventyret om parret som mødte hinanden ved en tilfældighed eller ved et ”ment to be” møde i 2004, om Saminas travle Københavnerliv i reklamebranchen som i 2005 blev skiftet ud med stilheden i en toscansk landsby. Bogens fortælling om deres liv sammen med hovedvægt på deres arbejdsliv (hvis arbejdslivet overhovedet kan adskilles fra deres private liv og hvorfor skal det også adskilles?). Den er historien om, hvordan træet blev deres fælles sprog længe inden, de havde et fælles talt sprog.

En på alle måder smuk bog, fotograferet af Ditte Isager. Styling og art direction har været i hænderne på Christine Rudolph. Parret Brugi fortæller historien om at omfavne det uperfekte og om at kysse det satans liv, og så deler de generøst af tips til, hvordan man selv kan gå i gang med træ og værktøj.

Bogen er inddelt i 4 kapitler om SOLID WOOD, FOUND WOOD, RECLAIMED WOOD og FINE WOOD, alle indeholder DIY tips.

Skulle man ikke have mod på at følge anvisningerne, men blot lyst til at eje parrets design, så kan de erhverves på deres egen webshop eller i en af de internationale designbutikker, som er med på rejsen.

Bogen "Traditional Craft for Modern Living" kan bestilles på Amazon og er på Engelsk, har du tålmodighed til at vente, så udkommer den på dansk i løbet af efteråret.

MÆT er i handlen inden påske! 265 lækre sider pris kr 299,95
Indtil 1. april kan du forudbestille den med 20% rabat her.
( rabatkoden er ”mæt” den giver 20% på ordinær pris og fri fragt i Danmark)