Uppesittarkvällen

Credits:
Styling og foto Rigetta Klint
Gavepapiret er fra Granit
Velourbåndet fra Tine K Home finder du her
LA:BRUKET finder du her
Bøger fra Muusmanns forlag her

I mine år i Sverige lærte jeg at lillejuleaften hedder uppesittarkvällen, skønt ord.

Jeg vil bruge uppesittarkvällen på at pakke de sidste gaver ind og på at lande inden juleferien, alt mens jeg hører julemusik.

Jeg er en sand juleromantiker, og min juleromatik er i høj grad knyttet til musik. Julemåneden igennem hører jeg et fast repertoire bestående af Händels Messias, et dobbeltalbum med Engelske Christmas Carols og en CD med de mest elskelige svenske julesange. Sådan har det været i rigtig mange år. Endnu længere tilbage, da jeg var barn, blev jeg julestemt når radioen de sidste dage op til jul spillede ”Jingle Bells” og ”jeg så julemanden kysse mor”, særligt erindrer jeg lyden af lillejuleaften hvor radioen var på med Knas & Quiz mens familien pakkede gaver ind.

Julegaver skal være udvalgt med omhu og spejle både giver og modtageren, hvis i spørger mig.

Jeg giver gerne hudpleje fra svenske LA:BRUKET. Jeg er vild med LA:BRUKET, jeg synes om både duften af produkterne, effekten af indholdet, og jeg synes om LA: BRUKETS etik og æstetik. Herreprodukterne på billedet har jeg naturligvis ikke testet selv, men er de lige så gode som unisex produkterne, så er der en, som bliver glad!

Boggaver er dejlige jeg skal pakke de tre følgende ind, alle fra Muusmanns forlag. Den første er ”Naturvin” af Solfinn Danielsen, den bog ville jeg rigtig gerne modtage selv. Jeg har netop opdaget, at jeg meget bedre tåler naturvin end traditionel vin. Det er en stor glæde at kunne nyde vin uden at få hovedpine og det univers vil jeg fordybe mig lidt i, i kommende år!

Den anden bog er ”RUG” af Rikke Holm, den handler om meget mere end rugbrød, dejligt med ny inspiration til madlavningen.

Den sidste er ”KØD” og er en samtalebog mellem forfatteren Jane Kjølby og slagtermester Jan Lund. Jeg håber, at modtageren bliver glad, jeg ville blive det, og den bog ville udfordre mine køkkenregioner, jeg er ikke særlig dygtig til at lave mad med kød og jeg vil gerne lære det.

Næste år udkommer ikke mindre end tre bøger som jeg har været involveret i. Jeg glæder mig allerede til at pakke dem ind til gaver. Mere om de bøger i det kommende år.

Glædelig jul