Velkommen i mine stuer

Foto Rigetta Klint
Snedker Mathias J. Overvad finder du her

En af de seneste historie hed ”lyst til luksus” og handlede blandt andet om keramiker Sarah Oakman og viste nogle af de kampagnebilleder jeg har lavet for hende.

For at blive i samme tema, så kan jeg fortælle, at vi netop har fået installeret et luksusmøbel i vores hjem, en indbygget reol.

Tanken om en sådan reol har spøgt siden jeg flyttede ind her i huset for 1 ½ år siden.

Reolen er hverken prangende eller særlig kunstfærdig, snarere tværtimod, men en stor luksus er den fordi den er lavet specielt til vores behov og vores hjem.

Vi har set på mange forskellige løsningsmuligheder, både snedkerbyggede men også på muligheden for at benytte færdige moduler som kunne tilpasses vores behov. Det viste sig hurtigt, at det er ikke var meget dyrere at gøre det ordentligt og helt efter vores ønske i stedet for at lave et kompromis og benytte færdige moduler. Det var derfor let at bestemme sig for at lede efter den snedker som kunne udføre jobbet.

Efter at have sonderet terrænet, besluttede vi at lægge opgaven i hænderne på Mathias J. Overvad.

Mathias er ung snedker, uddannet i Århus og bosiddende i København. Han har sit værksted i Tåstrup.

Jeg stødte på Mathias i august i år, hvor han for første gang udstillede sine møbler på Formland. Som en dråbe i havet, var han placeret i en hal med alskens industrifremstillede produkter. Der stod han og lyste med sine fine fine snedkermøbler. Heriblandt et elegant sammenklappeligt sofabord, meget fine bakker og et smukt spisebord som for øjeblikket er udstillet hos Illums Bolighus.

Vi faldt i snak og Mathias fortalte, at han ved siden af sine egne møbler også elsker at lave bestillingsopgave: Køkkener, garderober og ja, indbyggede reoler.

Processen har været enkel, vi havde selv lavet en løs skitse over hvad vi gerne ville have og Mathias kom ud en søndag formiddag og tog mål og afgav derefter et tilbud som vi accepterede. Vi valgte mellem at male reolen selv, lade ham male den eller lade den industrilakere. Vi valgte at lade ham male og det har han gjort til fuld tilfredshed. Reolen var malet da den kom og da den var samlet blev de småskrammer som var fremkommet under opsætningen repareret. Nu står den her og ligner noget som altid har hørt til i huset, noget som er bygget ind.

Jeg kan på det varmeste anbefale Mathias J. Overvad. Både hvis du skal have lavet indbyggede løsninger og hvis du skal have snedkermestermøbler.

#blomsterbilleder