A PART.....

Reklame for:
Photo Rigetta Klint
A PART OF THE ART

Mit falkeblik kan spotte lækre materialer på mange meters afstand, når man dertil lægger den helt rigtige nuance af kanel, så er jeg på!

Således fangede Lise Söderman og Jenny Neck alias A PART OF THE ART min opmærksomhed under seneste modeuge i København.

I denne uge havde jeg mulighed for at møde dem hjemme hos Lisa i Bromma uden for Stockholm til en snak om dem, deres visioner og om vores fælles glæde ved smukt, komfortabelt og tidsløst tøj.

A PART er blødt tøj og tænkt som elegant ”Lounge Wear”. Sådan er udtrykket, når det anvendes i sæt, men som enkeltdele kan det mere end fint anvendes som casual hverdagstøj, nogle af stykkerne er endda så elegante at de let kan dresses op til fest og ballade.

Jeg drømmer f.eks. om den tynde kanelfarvede gulvlange bomuldsskjortekjole, som kommer i handlen til juni, den vil gøre sig godt til en sommerfest.

Lisa og Jenny har begge rødder på vestkysten. De har trådt deres barnesko i Smögen, som ligger i skærgården nord for Gøteborg. De har kendt hinanden længe, og de har begge arbejdet i modebranchen i mange år. Lisa med design, produktudvikling og indkøb, Jenny med marketing og salg, og deres kompetencer og deres interesser er det perfekte match, og det mærkes, at de nærer en dyb respekt for hinanden. Lisa siger om Jenny: ”Jeg er så tryg ved at arbejde sammen med Jenny, jeg vidste jo, at hun var dygtig, men nu forstår jeg, at hun er en rock star på sit felt, hun er den bedste i Sverige helt enkelt”. Jenny siger om Lisa: ”Hun har så meget styr på det, hun gør, og hun får tingene til at ske, og så har hun virkelig god stil, Lisa svarer: ”Det er let at få tingene til at ske, når du står ved siden af og råber heja heja”

A PART OF THE ART er bygget af deres respektive talenter og erfaringer og af deres kærlighed til modebranchen, men også af deres mæthed og længsel efter både mere og mindre.

Mere stil, bedre kvalitet, og på det personlige plan mere substans og mere fleksibilitet.

Mindre trend, færre unødvendige beklædningsgenstande og overflødige detaljer og mindre hamsterhjul.

A PART OF THE ART er en ramme at vokse i. Kollektionen er bygget op omkring en grundstamme af elementer, som ikke er tænkt til en bestemt sæson, materialerne vil komme til at skifte, og farverne vil ændre sig, og der vil løbende komme nye kollektionsdele til.

Det absolut første er ude i butikkerne nu. Forarbejdet har været i gang i næsten 2 år. A PART OF THE ART er blevet taget godt imod og ligger allerede i mere end 20 butikker i Sverige, forhandles i deres egen webshop og findes sporadisk på andre markeder.

Lisa og Jenny har en tydelig vision. En A PART kunde har ikke alder men stil, hun klæder sig på for sin egen skyld, og hendes tøj skal være bekvemt. I hvert fald når hun har fri! Hun er en bevidst forbruger og vil have kvalitet, og hun har forstået, at det mest bæredygtige valg er at købe tøj, som kan holde længe og anvendes igen og igen og i forskellige sammenhænge.

Her skyder Lisa ind, at kvalitet og holdbarhed skal forstås som et samspil mellem materialet, som uden for en hver diskussion skal være det bedste og af forbrugeren, som skal behandle sit tøj med respekt og omtanke dvs. hellere lufte end vaske, og hvis der skal vaskes så ved så lav temperatur som muligt og med vrangen ud.

Vi arbejder kun med de bedste materialeleverandører og med produktionssteder, som jeg kender og har en personlig relation til, fortæller Lisa.

De priser sig begge lykkelige for at have foden under eget bord og har begge fuld opbakning i deres respektive familier, lige som de begge oplever, at livet som selvstændig er en meget mere fleksibel ramme omkring en småbørnsfamilie end livet som ansat i modebranchen. Ikke at de arbejder mindre end før, men A PART er en livsstil, og de tæller ikke timer. Lisa og Jenny er gode til både at arbejde og til at give hinanden fri og frihed. De har et kontor centralt i Stockholm, men arbejder også begge hjemmefra. ”Vi kan sågar flytte kontoret til Smögen og arbejde derfra nogle dage, hvis vi vil. Det kan vi tillade os så længe, vi ikke har ansatte, det skynder vi os at nyde. Virksomhedens skal naturligvis vokse men ikke for hurtigt og ikke for en hver pris”.

Jeg synes, at du skal følge med på Lisas og Jennys rejse!