At fortælle historier

Reklame for:
Styling og foto Rigetta Klint
Skagerak
Iittala
Stelton

Jeg kan ikke lave billeder uden at fortælle historie.

Historien i dag er, at jeg har været meget tidligt oppe for at tage turen i bil til Bøvlingbjerg. Inden jeg tog afsted bagte jeg boller, dejen havde hævet natten over, så det var let og hurtigt gjort. Jeg nåede også at hente vasketøjet ind, lige nu er nætterne så lune, at tøjet kan tørre over natten. Morgenmaden bestod af yoghurt med hjemmelavet rugbrødsdrys og rabarberkompot og af de nybagte boller.

Så langt så godt, det er sandt alt sammen og indrømmet, yoghurt med rugbrødsdrys og rabarberkompot smager mere som en dessert end som morgenmad, men uh det er godt.

Hvad, der er mindre sandt, er, at jeg havde netop disse viskestykker til tørre! Viskestykkerne på billedet, som jeg i øvrigt flittigt har brugt både under bollerne, da de skulle køle af og som store gode servietter ved bordet, er fra Skagerak. Jeg har en aftale med Skagerak om løbende at vise deres produkter. Produkter jeg synes virkelig godt om, og en virksomhed jeg har stor sympati for.

Viskestykkerne er tegnet for Skagerak af "al the way to paris" og er fremstillet af økologisk bomuld.

Jeg drak heller ikke min morgenkaffe af Teema fra Iittala tegnet af Kaj Franck 1952 (dengang var det i produktion hos Arabia). Det er et rigtigt godt og velfungerende basisstel, som i øvrigt er suppleret med flere dele siden. Det kunne have været mit. Da jeg åbnede butik i St. Regnegade i 1994 solgte vi Teema!

Sidste omgåelse af sandheden for denne gang er termokanden fra Stelton – den er ikke min men lånt, ikke mindre pæn af den grund, og i andre farver har den også været en fast bestanddel af mit køkken siden jeg var meget ung. Den var noget af det første, jeg købte, da jeg flyttede hjemmefra. Den skulle markere, at ”nu indretter jeg et hjem med design”. Den ikoniske cylinder termokande er tegnet af Erik Magnussen i 1977 og er netop nu kommet i denne meget, meget pæne ultramarine blå. Jo og du læste rigtigt, nogle ved, at jeg tidligere har været udfordret af klar blå, nu er jeg bedste venner med den, og kanden kunne dermed godt ende i mit køkken!