At gøre sig umage

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
Louise Roe Galleri og Cafe

Jeg har allerede været forbi Designer Louise Roes Gallery og Cafe flere gange siden åbningen i oktober. Louise designer, producerer og sælger boligtekstiler, glas, keramik, emalje, lamper og møbler.

Louise Roe Gallery

Louise Roe Gallery ligger i mit gamle nabolag nærmere bestemt under det ikoniske ur i Egmonts gamle lokaler i Vognmagergade.

Jeg savner ikke at have forretning (jeg elskede det hvert minut, da jeg havde det), men jeg savner af og til mine morgner på cafe i indre by. Der er en speciel stemning og en egen form for naboskab blandt dem, som har deres bopæl og/eller daglige gang i byen. Det fælleskab kunne jeg lide at være en del af. At gå på besøg og at drikke morgenkaffe hos Louise er at låne lidt på den konto!

Cafeen, som ligger i den ene ende af det højloftede galleri (og butikslokale), har god kaffe. Betjeningen er elskværdig, og indretningen af cafehjørnet byder både på langbordsservering, runde borde til små grupper, barstole med udsigt til gadens liv og kupéstole med mulighed for fordybelse.


Konceptet

Louise en stor stjerne i min bog. Hendes koncept er tydeligt, troværdigt, genuint og sammenhængende. Det er let at forstå, hvad hun står for og tror på. Hun har sin helt egen stil.

Hun er altid et hestehoved foran, hvis man taler trends, sjovt nok, for hun flytter sig i virkeligheden langsomt og fornyr blot konceptet løbende, hvilket bekræfter en af mine yndlingspointer om, at genuint design som man har gjort sig umage med, fornyer sig selv indefra løbende!

At gøre sig umage var netop, hvad jeg tale med Louise om, da jeg fornylig igen var forbi til en kop morgenkaffe og spurgte hende, om hun var glad for sit nye sted. Hun er lidt træt men mest glad efter et par intensive måneder, fortæller hun og tilføjer, at hun i en stille stund godt kan spørge sig selv, hvad der drev værket, da hun besluttede at skifte et mindre Østerbro showroom ud med et stort sted i indre by, som rummer både butik, cafe, galleri og showroom. En seriøs satsning for en virksomhed som hverken har private investorer eller kapitalfond i ryggen, en virksomhed som er drevet af en interesse for design og kvalitet mere end en interesse for overskud.

Er det mon forfængelighed eller grådighed, som driver værket? Ingen af delene forsikrer hun sig selv. I hvert fald ikke forfængelig forstået som en hungren efter ros. Og grådighed? Ikke for egen vindings skyld. Nuvel hun og de ansatte skal have løn, og virksomheden skal løbe rundt, men overskud er ikke et mål i sig selv. Det, der driver værket, er en ubændig trang til at gøre sig umage. Umage både når det handler om produkterne, men også når det handler om formidlingen af produkterne.

Forandringen

Tidligere mødte Louise sjældent selv forbrugerne, det har hun nu mulighed for, og det er allerede en stor gevinst. De butikker, både de danske og de internationale som forhandler Louise Roes design, mødte hun på messer. Messer hvor det er umuligt at vise sit fulde potentiale, messer som er en udmattende, vanvittig omkostningsfuld aktivitet.
Galleriet derimod er smukt og overskudsagtigt og en glimrende ramme for møder mellem mennesker og design. Både når menneskerne er private kunder, engroskunder fra nær og fjern eller repræsentanter fra pressen for den sags skyld.

Som bonus rummer Louise Roe Gallery foruden Louises eget design et kurateret udvalg af møbler, boligtilbehør, bøger og hudpleje og vil lejlighedsvis danne ramme om pop-up events af mange slags.

Stort tillykke og på glædeligt gensyn!

#blomsterbilleder