At vinde i lotteriet

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
KATALOG
Mona Vander
Tekstil fra Karin Carlander
Gaffel fra Kay Bojesen
Tallerknerne er privateje


Jeg har vundet hovedpræmien, både i livets og arbejdslivets lotteri.

Gevinsten i arbejdslivets lotteri udbetales i åbne døre, hvor jeg kommer frem og i samtaler, som ofte bliver både mere interessante og dybere, end jeg havde turdet forvente. Dermed er det udadvendte i perfekt balance med den indadvendte fordybelse som forbundet med arbejdet bag kameraet og som jeg sætter meget højt.

Sidegevinsterne

Som den opmærksomme læser har set, var jeg på Fyn for nylig. Jeg havde på forhånd planlagt fire historier.

Jeg besøgte blandt andet Iben Høj i Kerteminde, det kan du læse om her. Som en ikke ringe sidegevinst traf jeg også Ibens mand Jens Friis, som udgiver fototidsskriftet ”KATALOG”. KATALOG blev oprindelig udgivet af Museet for Fotokunst på Brandts Klædefabrik i Odense. I det regi udkom det fire gange årligt fra 1988 – 2013. I forbindelse med sammenlægningen af Museet for Fotokunst med to andre odenseanske kunstinstitutioner i 2013 blev magasinet overtaget af Jens, som også dengang var dets redaktør.

KATALOG, som er af virkelig høj kvalitet, udkommer nu to gange årligt til abonnenter og til løssalg på internationale kulturinstitutioner. Magasinets artikler er alle både på engelsk og desuden på et af de skandinaviske sprog (dansk/norsk/svensk)

Jeg må med skam melde, at jeg ikke kendte KATALOG, før jeg fik det præsenteret i Kerteminde. Nu har jeg både abonnement og en stak tidligere udgivelser med mig hjem!

I Odense var jeg et smut forbi Mona Vander, hende har jeg skrevet om her. Jeg følger hende på daglig basis på Instagram, og det kom derfor ikke bag på mig, at hendes produkter er i rivende udvikling, og jeg havde glædet mig til se tingene live. Turens sidegevinst nr to: Monas nye ”vilde” kopper og krus er præcis så skønne, som jeg havde forestillet mig. ”Jeg har sluppet mig selv løs og har opgivet at være pæn, nordisk og minimalistisk,” var hendes egen kommentar. Det klæder både hende og keramikscenen, at hun nu udfolder sig mere ekspressivt. Jeg kom hjem med en kop, men den vil have selskab!

Inspiration

Til højre har jeg serveret salat af blodappelsin og pomelo. Den smager skønt til morgenmad eller som dessert.

Salaten er inspireret af en salat som Mette Helbæk har delt i Politiken. I hendes version er det en spidskålsalat med pomelo, heller ikke dumt! Jeg har blot ”lånt” hendes krydring og tilsat blodappelsin og serveret med skyr og det første haven kunne byde på: små duske bronzefenikel.

Min salat rækker til 3-4 personer og indeholder kødet fra en pomelo befriet for skrald og hinder, to blodappelsiner befriet for skrald og hinder.
Dressingen består af saften af en blodappelsin rørt med 1 tsk vaniljepulver og 1 tsk malede fennikelfrø. Ved serveringen har jeg drysset med hakkede, ristede hasselnødder