Bus eller godis

Reklame for:
Photo Rigetta Klint
Plantekasser fra Land

”Bus eller godis” frit oversat til svensk efter "trick or treat". Sådan ivrede børnene min første 31:e oktober i Sverige for mange år siden og da jeg vendte tilbage til Danmark, var de sørme også begyndt ´her. ”Slik eller ballade” lyder det i kor når skeletter, spøgelser og hekse står i kø på trappen til Holloween.

Dejligt festligt indslag midt i mørket og spøgelseshuset er så klar!

Plantekasser fra Land


De rustne plantekasser blev stillet op for en måned siden, lige inden min bogreception og de bliver bare smukkere og smukkere dag for dag.

Kasserne er fra det danske firma Land som holder til på Amager. Land tilbyder et fleksibelt system af plantekasser som kan kobles på et utal af måder, både til det privat og offentlige miljø. Jeg fik øje på dem fordi vi leder efter højbede til baghaven og vi skal helt klart have Land i haven! – Det vender jeg tilbage til.

De her kasser passer perfekt foran huset, hvortil jeg også har ledt efter en stabil base som kan varieres med tilstødende krukker, lamper og andet sæsonrelateret.

Som nu, f.eks. hvor vi skal have lys i den uhyggelige græskarlygte som min mand snittede i søndags mens jeg kogte suppe af indmaden!

Bus eller godis, slik eller ballade. Alt afhængig af hvem du er, bringer jeg her en advarsel eller en glad nyhed: I år fylder vi ikke jeres poser op med bland-selv-slik. jeg har i stedet lavet hjemmelavet konfekt!


Opskrift på hjemmelavet konfekt

rækker til ca 50 stykker

5 dl dadler uden sten udblødt i 2 ½ dl friskpresset æblesaft

5 dl finthakkede cashewnødder

7 dl fine havregryn

5 dl kokosmel

1½ dl kakaopulver

2 spsk kanel

4 spsk kokosolie

Alt blandes enten i hånden eller i en foodprocessor.

Hviler et par timer og rulles til kugler.

Jeg har vendt halvdelen i kakaopulver og halvdelen i helt fint malede pistagenødder.

Måske ses vi på trappen?