Dametasken

Reklame for:
Styling og foto Rigetta Klint
Taske fra Dahlman1807
Vase fra Skagerak
Solbriller fra Mykita
Kam fra Hornvarefabrikken
Læbestift fra Kjær Weis

Der kan siges meget om dametasker, og det bliver der, der kan også siges en hel del om indholdet af dametasker, det siger især mænd noget om!

Jeg siger også gerne noget om indholdet, men en anden dag. I dag er det tasken, som står for tur.

Funktionelt kan en mulepose ret beset gøre jobbet, transporterer et antal ting fra en destination til en anden.
- Men hånden på hjertet: De fleste af os bor delvist i tasken, og den er dermed en vigtig del af vores identitet. Materialet er vigtigt, farven er væsentlig, størrelsen afgørende, og der må gerne være lidt hold i tasken, så den kan beskytte indholdet bedst muligt. Der skal være plads til det nødvendige og enten kun det absolut nødvendige, eller alternativt skal der i tasken være en form for opdeling, således at indholdet kan sorteres og organiseres. En anden mulighed er kombinationen af stor eller meget stor taske med små tasker eller punge i tasken. En til hver funktion dvs. en til computer og kalender, en til kosmetik, en til penalhus osv. osv. Kombinationen af stor taske eller mulepose til den løse og lille taske over skulderen til nøgler, pung og solbriller er også gangbar.

Jeg skal ikke gøre mig bedre end jeg er, jeg afkoder straks mine medsøstres tasker, lækker ikke lækker? Eksklusiv? Ligefrem dyr? Mange af de gamle modehuse laver smukke tasker af høj kvalitet, og de rammer trenden på en prik. Et stort antal kvinder vil give deres højre arm for en genkendelig taske med synligt logo. Andre vil blot gerne have noget, som ligner til forveksling.

Jeg vil foretrække en smuk taske i et kvalitetsmateriale og i en god forarbejdning uden logo og i et smukt design, som kun de færreste kan stedfæste, og jeg foretrækker noget, som kan følge med mig i mange år.

Jeg lavede for nylig en historie om Dahlman1807 og deres vidunderlige butik og workshop og mit øje fangede den i ser her.

Jeg blev helt enkelt forført af dens skønhed. Den oser af kvalitet og håndværk men også af rettidig omhu. Designer Tove Christensen har på en og samme gang fanget tidsånden og noget eviggyldigt. Tasken er det, som alle vi, der forføres af trend og mode, drømmer om dette forår, og samtidig er den så klassisk og formfuldendt, at den samme taske om 1, 2, 3, 10 år vil være et fuldkomment lige så rigtigt fashion accessorie og en lige så praktisk og funktionel brugsgenstand, kun smukkere af brug og slidtage. Den er indbegrebet af Slow Fashion.

Det er faktisk vanskeligt at leve uden den taske, indser jeg!