det er messetid

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
Silkeborg Uldspinderi

Tak for lån af blomster og lokale til Stalks & Roots og for regi til Alterlyset, SKAGERAK og Anne Black

Først Copenhagen Fashionweek, nu Formland i Danmark, herefter går turen til Formex i Stockholm og Maison Objects i Paris, blot for at nævne nogle af de mange fora hvor indkøbere fra nær og fjern præsenteres for produkter fra nye og gammelkendte virksomheder.

En gammel kending, men i nye klæder er Silkeborg Uldspinderi, som gennem 3 generationer har produceret uldplaider.

Silkeborg Uldspinderi som i 2017 gennemførte et generationsskifte og fik Jesper C. Olsen, sønnesøn til den oprindelige ejer, ved roret.

Udgangspunktet er viden og erfaring og virksomheden er omgærdet med stor respekt og trods mange år på bagen stadig på rejse!


Jespers C Olsens opgave og mission er både at forvalte arven og at udvikle virksomheden. At forvalte arven handler om vedholdende at insistere på, at et produkt fra Silkeborg Uldspinderi baserer sig på nørdet ekspertviden om fibre og at forarbejdning og tager udgangspunkt i langvarige samarbejder med producenter og underleverandører.


Designsamarbejder

Hvordan man udvikler og fornyer, det kunne for en så traditionsrig virksomhed forekomme at være en uoverstigelig opgave. Men Jesper er på sporet! Han vil i langt højere grad at lade håndværk og design være ligeværdige komponenter i produktudviklingen og han vil modernisere både udtrykket og kommunikationen omkring de klassiske højkvalitetsprodukter, som virksomheden leverer.


Produkterne er primært plaider, men der produceres også puder, tørklæder og sjaler, som bærer afsenderetiketten ”Silkeborg Uldspinderi”.

Silkeborg uldspinderi har allerede smagt på frugten af sådanne samarbejder. For 10 år siden under Jespers fars ledelse indledte virksomheden et samarbejde med tekstildesigner Tina Ratzer. Det ville være en mild underdrivelse at tale om, at det er gået godt. Det er gået endog meget godt, og hverken Jesper C. Olsen eller Anna Skyum, som han ansatte som designmanager samtidig med, at han overtog chefstolen for 2 år siden, har været i tvivl om, at mere af samme slags er vejen frem.

Foreløbig er er Tina Ratzer aktuel med et nyt design. Karin Carlander er med om bord. Det samme er designduoen Martina Golik og Sisse Witek samt Susanne Rützou. Fælles for dem er, at de har tekstil know-how fra både uddannelse og praktisk virke.

#Silkeborguldspinderi19