duften af vestkyst

Reklame for:

Foto Rigetta Klint
For Walnut Street & L:a Bruket

Håndklæder fra The Organic Company
Keramik fra Lund Keramik

Jeg har ved mange lejligheder vist produkter fra L:a Bruket (udtales lokalt som Lilla Bruket). – Denne gang i en længere sammenhængende serie som er fotograferet for Walnut Street, der er dansk agent for både L:A BRUKET og lillesøster mærket Yard Etc, som jeg i øvrigt også har vist flere gange.

L:A BRUKET er et svensk ”vestkyst brand”. De holder til uden for Varberg, og jeg har en aftale om snart at besøge Monica Kylén og Mats Johansson, som står bag Lilla Bruket, for at høre mere om deres tanker om virksomheden. Det besøg glæder jeg mig til at referere.

Jeg holder af L:a Bruket af mange årsager. Skal jeg fremhæve én, så er det deres duftrepertoire:

Forestil dig:

Bergamot
Coriander
Eucalyptus
Geramnium
Grapefruit Leaf
Honoki
Lavendel
Lemon grass
Myrrh
Petitgrain
Rosmary
Salvie
Tabac
Wildrose

Jeg har fotograferet produkterne sammen med keramik fra Mette Lund. Mette har sin base i Odense, og jeg er stødt på hende gennem en fælles veninde.
Jeg vild med hendes glasurer. Mette holder af og til åbent hus på sit værksted i Odense. I øvrigt kan man få fat på hende via hendes hjemmeside, eller når hun deltager på Kunsthåndværker Markeder som senest på FLID i Nørrebrohallen for nogle uger siden.

Jeg har også brugt håndklæder fra ”The Organic Company” til billedserien. Som navnet antyder det, arbejder firmaet udelukkende med økologiske tekstiler. Virksomhedens delejer Joy Vasiljev, som etablerede virksomheden i 2007, er en pioner på området. På hjemmesiden, som du finder her, får du ikke bare mulighed for at købe The Organic Company produkter, men også en vidensbank hvis du vil fordybe dig og vide mere om økologisk bomuld.