en rod

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
Håndværk bookazine
File under Pop
BirkemosegaardI mit nye printbookazine HÅNDværk som udkommer d. 31. oktober, har jeg, under temaet ”til bords med håndværk”, haft en lang række personligheder til bords. Herunder Josephine Akvama Hoffmeyer som er partner og kreativ direktør i virksomheden File under POP).

Kerneforretningen i File under POP er håndlavede fliser fremstillet af lavasten og keramik og en unik kombination af de to materialer. Fliserne kan bruges som skærebrætter, til servering af mad eller på vægge og gulve.

Ud over fliser fremstiller File under POP håndmalede tapeter, keramiske vaser og maling.

Malingen har Fil under Pop udviklet i samarbejde med norske Jotun (Jotuns kvalitet har jeg tidligere lovprist her).


Til læserne af HÅNDværk bookazine

Eksklusivt for læserne af HÅNDværk bookazine har Josephine, med udgangspunkt i biodynamiske grøntsager fra Birkemosegaard, designet 5 smukke farvekort med farver fra File under Pop maling-kollektionen.

Grøntsagerne er løg, rødbede, gulerod, sortkål og knoldselleri.

Om sidstnævnte rod skriver jeg i bookazinet

Knoldselleri er en rod, som deler vandene. En enten elsket eller hadet grøntsag.

Hvor andre rodfrugter overvejende smager sødligt, er selleri mere karakteristisk, den smager på samme tid sødt, bittert og af umami og særpræget, smuk er den tillige.
Knoldsellerien er gennem kultivering afledt af den vilde selleri, som hjemmehører i Middelhavslandene. Sellerien blev først i begyndelsen af 1800tallet beskrevet som dyrket grøntsag på vore breddegrader.
Sellerien har lige som andre rodfrugter mange fordele ud over de smagsmæssige og menes i den fornøjelige afdeling at være grønsagernes Viagra!
I det traditionelle køkken indgår selleritoppen, når der skal koges suppevisk, og roden bruges som garniture i supper. Traditionelt har selleri tillige indgået retter som boller i selleri.
Men selleri kan så meget mere – den kan juices, spises i råkost, bages, steges, og i kogt variant kan den blendes i supper.
En raffineret smagsvariant af kartoffelmos laves på halv kartoffel og halv selleri foruden en hel del smør! Ikke forstået som ½ + ½ + 1 men som ½ + ½ + rigeligt!

Farvekortene, dem kan du glæde dig til.
Forudbestil HÅNDværk bookazine

ved at sende en mail med navn og adresse og telefonnummer til info@SLOWFASHIONhouse.com

Den officielle udgivelsesdato er 31 oktober. Ved forudbestilling har du bookazinet i din postkasse senest 30 oktober.

Håndværk bookazine koster 170 kr, fri fragt i Danmark. Efter 31 oktober koster fragten 30 kr pr forsendelse.

Fragt til øvrige markeder kalkuleres individuelt.

Hvis du på samme tid bestiller no. 1 som udkommer 31. oktober 2019 og no. 2 som udkommer 30 marts 2020, får du dem samlet for 300 kr. Beløbet faktureres samlet og skal forudbetales inden modtagelsen af no. 1.

Du kan også købe dit bookazine ude i den fysiske verden: HÅNDværk bookazine vil komme på hylderne i en lang række velassorterede kiosker, i din boghandel, i museumsbutikker og i mange designbutikker.

Vil du have flere facts om bookazinet, så får du dem her!