Facial cupping

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
Bettes Skincare
Kunimori Yoga

Jeg har været i Katja Kunimoris kyndige hænder igen.
Den direkte anledning er et selvhjælpskit bestående af to silikone sugekopper ”Epicup” til ”Facial Cupping”!

Sugekoppernes funktion er at strække fascierne og at løfte bindevævet for dermed at skabe liv og glød i huden. Bindevævet talte Katja allerede meget om, senest jeg var i hendes hænder, den behandling kan du læse om her. Bindevævet er der i det hele taget mange, som taler om ikke bare i skønhedsbranchen, men også når talen falder på kropsligt velbefindende og helse.
Når talen falder på bindevæv og ansigtspleje er du sikkert allerede stødt på jaderullerne. Katja arbejdede med rullerne tilbage i 00erne. Rullerne er én måde at angribe bindevævet på. En anden og ifølge Katja mere effektiv måde er sugekopperne.

Sugekopperne lancerer hun nu i samarbejde med Mette Themsen, som står bag Bettes Skincare. Mette har selv praktiseret Facial Cupping i 4 år og ser det som et naturligt alternativ til botox og fillers. Det er effektivt, man får en fast og fløjlsblød hud, og det udglatter linjerne. Som en ikke uvæsentlig parentes kan det nævnes, at Mettes erfaring er, at Facial Cupping styrker sart hud.
Huden kan på overfladen aldrig blive pænere, fastere eller glattere end bindevævet nedenunder. Med andre ord, bindevævet vil man gerne holde aktivt eller i flow, som Katja udtrykker sig. Kort fortalt fordi huden får både sin næring og sin struktur fra bindevævet.

Bindevæv og Fascier

Bindevævet og fascierne (som er en del af bindevævet) er kroppens støttevæv, som holder organerne på plads og holder huden spændstig og smidig. Der ligger fascier rundt om alle organer og muskler og de kan sammenlignes med de hvidlige hinder på en appelsin. De er med til at støtte og give form! Det er vigtigt, at der er liv i bindevævet, blandt andet for at give optimale betingelser for produktion af kollagen. Kollagen er som bekendt en vigtig komponent i bestræbelserne på at holde huden spændstig og i at forebygge unødigt tidlige aldersforandringer. Ikke bare foregår kollagenproduktionen i bindevævet, bindevævet kan binde fugt, og et levende bindevæv giver dermed fylde.

Selvom flere producenter agiterer for at deres produkter kan tilføre det eftertragtede kollagen i form af pulver og tabletter, så er der i følge Katja og Mette intet som overgår at arbejde på sagen gennem kosten og gennem at motionere bindevævet.

Hjælp til selvhjælp

Du kan selvfølgelig blot købe et sæt og gå i gang. Der findes instruktion vedlagt, så helt galt kan det ikke gå. Du skal have olie eventuelt blandet med creme på huden, når du bruger Epiccup sugekopperne. Katja anbefaler Beauty Serum fra Bettes Skincare blandet med Bettes Beauty Creme. Det råd bifalder jeg. Jeg anbefaler i det hele taget begge produkter. Ikke bare til facial Cupping men i det hele taget. (læs mere om Bettes her og her)

Et alternativ til at gå i gang på egen hånd er en eller flere introducerende behandlinger hos Katja. Det er sådan en behandling, jeg netop har fået. Katja går som altid all in, og hun er pædagogisk.

Face Flow

Den introducerende behandling hedder Face Flow og varer 1½ time pr gang.
Ansigtsbehandlingen starter på gulvet i yogasalen med et par enkelte øvelser på gulv, dernæst er der som altid hos Katja et velduftende fodbad, skøn juice og som noget nyt øvelser med ansigtet for bindevævet, øvelser tilsat lyd. Indrømmet, det er ret langhåret, men det er skønt, og Katja argumenterer overbevisende om, hvordan lyden forplanter sig i bindevævet, hvorfor hun også har udviklet en speciel playliste, som afspilles under behandlingen, musik for bindevævet. Det er skøn musik og langt fra den traditionelle spa-lyd, som i mine øre godt kan forekomme en anelse irriterende!

Efter fodbadet overgår vi til briksen og til noget, som minder om, hvad jeg tidligere har oplevet hos Katja: Rens med Bettes velduftende Lavishing Lemon Balm Cleanser, (den kan varmt anbefales til hjemmebrug også) efterfulgt af afvaskning med varme velduftende klude. Flere skønne masker (ligeledes fra Bettes), massage af arme, hænder og fødder foruden 20 minutters lymfedrænage.
Den del af behandlingen som inkluderer anledningen til mit besøg: Suget fra Epicup sugekopperne, føles specielt og uvant, men dejligt som alt det andet. Behandlingen sætter sine forskønnende spor, men det er, når man går i gang med hjemmearbejdet, at sugekopperne for alvor skal stå deres prøve.

Jeg suger flittigt hver aften, men vil undlade at trætte med u-charmerende før- og efterbilleder. Katja selv siger, at hun kunne se forskel efter 3 uger. Selv nøjes jeg efter en uges tid med at sige, at det føles vældig behageligt, og at jeg umiddelbart efter jeg har suget kan mærke en øget blodcirkulation i huden, det kan kun være godt!