Forårsjævndøgn

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
Kure Bazaar

- Og International Farvedag i mere end 30 lande verden over. I Danmark er det bare på Galleri A Petersen, der fejrer International Colour Day med en officiel begivenhed. Det sker med åbning af en ny udstilling: Colour Days, som handler netop om farver! Den udstilling lover jeg at vende tilbage til.

I dette jævndøgn er der lige meget dag og lige meget nat. Lige meget lys og lige meget mørke. Lys og mørke og temperaturen på det lys, som trænger igennem betyder alt for vores velbefindende og er sammen med vores kulturelle koder det mest afgørende for vores opfattelse af og omgang med farver.

Man kan gå til farver på mange måder: Videnskabeligt og her ændrer sandheden sig over tid. Man kan være legende, undersøgende, intuitivt og/eller behovsstyret. Alle er vi påvirkede af den til en hver tid herskende mode og af vores sammenhæng.

Farver har altid været en væsentlig del af både mit private liv og af mit faglige virke.
Jeg har få principper, jeg aldrig fraviger. Et af dem er aldrig, aldrig, aldrig at bruge primærfarver. Det vil sige aldrig klar rød, klar blå eller klar gul.

Når det er sagt, så forsøger jeg hele tiden at skubbe til grænserne, og jeg undersøger løbende det, som føles ubekvemt, for at se om jeg kan finde en form for skønhed i det tilsyneladende grimme.

Dagens udfordring er rød!

Rød er vanskelig men også fascinerende. Ofte lægger jeg ud med at tro, at jeg nu er moden til rød i en mere klar version, end hvad jeg er, når det kommer til stykket.
Skønt ser det ud med knaldhamrende røde strømper, men det går ikke. Det går derimod glimrende med røde negle i mange nuancer og røde læber? Røde læber er effektfuldt og meget bedre end røde bluser. Vores reol som jeg sidste sommer malede engelsk rød er en sand vinder.

Røde blomster og røde frugter, ja tak

Jeg har jagtet den perfekte røde neglelak til dagen, – jeg elsker udvalget og nuancerne hos Kure Bazaar. Foruden farverne fortjener Kure Bazaar at blive fremhævet for at kombinere høj kvalitet på produkterne med at erstatte harmløse indholdsstoffer med naturlige ditto så langt som det er muligt.

Neglelakfirmaet Kure Bazaar er grundlagt i 2003 af den brasilianske model, Kartika Luyet, der, som det er sket for andre før hende, under sin første graviditet fattede interesse for en sundere livsstil. Navnlig blev hun opmærksom på kosmetikindustriens lemfældige omgang med farlige indholdsstoffer.

Teknologisk innovation og flere års udviklingsarbejde har sat hende i stand til at reducere kraftigt i brugen af kemikalier uden at gå på kompromis med lakkernes holdbarhed og deres farver.

I de fleste af livets andre forhold er det mere interessant at tale om, hvad der er i et produkt, end hvad der ikke er i. Her er kosmetikindustrien en undtagelse! Du skal derfor vide at Kure bazaar hverken indeholder Toluene, Formaldehyd, Dibutyl Phalater eller Syntetisk Kamfer. 85 % af ingredienserne stammer fra naturen og udgøres af cellulose fra træ, hvede, bomuld, kartoffelstivelse og majs.

Det, der startede som en passion med et personligt afsæt for Kartika og en ven af hende, har siden udviklet sig til et prestigefyldt og veletableret brand.

Kure Bazaars stadigt voksende pallette består nu af mere end 60 farver og findes i eksklusive stormagasiner (f.eks har le Bon Marche i Paris en Kure Bazaar neglebar) i små og store konceptbutikker og på hoteller verden over.

Jeg arbejdede på at finde den perfekte røde, men jeg endte med at vælge Terre Rose (rosa jord). Den er min yndlingsfarve i dag!
#blomsterbilleder