Forårsklargøring

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
Kvänum
Bettes Skincare
Sava Scandinavia
Karin Carlander
Møbel og Rum

Lyset vælter vidunderligt men ubarmhjertigt ind gennem vinduerne. De skal pudses, konstaterer jeg. Havemøblerne skal frem fra gemmerne, og cyklen skal smørres, og selv skal jeg også under behandling for at fremstå som den bedste version af mig selv i det skarpe forårslys.

For en tid siden startede jeg med at bruge sugekopper i ansigtet, det kan du læse om her.

Min ansigtshud er i bedre form, end man kunne forvente efter måneder med mørke og virus. Men der skal mere til, og jeg skrev til Mette Themsen, som står bag Bettes Skincare for at høre, hvad hun ville anbefale som forårsklargøring.

”Jeg har en nyhed du skal prøve”, svarede hun prompte. ”Jeg er ellevild med mit nye produkt Skin Dew, som er en kombination af skintonic og fugtserum. Den indeholder ultra lavmolekylær hyaluronsyre, som modsat andre hyaluronsyrer rent faktisk kan trænge ind i huden. Mit råd til den hårdt trængte, udpinte hud lyder således.”

Hjemmebehandling

Du skal bruge en klud (Bettes Bambus klud er ret lækker). Du skal bruge Luminous Face Scrub, Glow Mask og Skin Dew samt Beauty Serum alle fra Bettes.

1. Afrens ansigtet og undlad at tørre, så huden skal forblive våd.

2. Brug ca. en tsk. af Luminous Face Scrub, massér sukkerkornene langsomt og blidt rundt i hele ansigtet, brug gerne dobbelt så lang tid, som du plejer - tilsæt mere vand om nødvendigt.

3. Når alle sukkerkornene er smeltet, fjernes resterne af olien med en opvredet og varm bambus klud.

4. Fugt ansigtet med rigelige mængder Skin Dew.

5. Påfør ca. en tsk. Glow Mask således, at hele ansigtet er dækket af et tyndt lag, lad masken virke i 20 minutter (du kan se Glow Mask i brug her).

6. Afrens masken med den fugtige bambusklud, eller skyl den af i badet (klart enklest).

7. Brug igen en god mængde Skin Dew.

8. Påfør nu 1-2 doseringer af Beauty Serum og massér godt ind i hele ansigtet og på halsen

Jeg deler Mettes begejstring for hendes nye produkt. Skin Dew er en vinder! De øvrige produkter har jeg heppet på før b.la. her, her og her.

Hænder og negle

Tørre hænder og især sprøde neglebånd er en anden ting, jeg gerne vil have has på. For at reparere hænderne, bruger jeg med stor effekt Bettes Hand and Foot Balm inden sengetid. Den er fedtet og derfor ikke god i dagtimerne. Til dagtimerne har jeg til gengæld andet på lager.
Mine negle og mine sprøde neglebånd har fået ny en virkelig god ”veninde” i skikkelse af neglebåndspenne med den reneste og fineste olie fra Sava Scandinavia, et relativt nyt brand på luksus-øko scenen.

Bage Sava Scandinavia står Vanessa Roin og Sabina Agerbo Hviid. Jeg kender Vanessa og hendes familie lidt. Da jeg i sin tid havde butik i Niels Hemmingsenses Gade, der hvor Stilleben nu ligger, var det Vanessas far Ronnie McGrail, som ejede de to etager, jeg beboede. Han ejede desuden en lejlighed længere oppe i bygningen. I den boede Vanessa, når hun ikke rejste verden tynd!
Ronnie er ikke en hr hvem som helst. Han er manden, som sammen med sin kone Lisbeth Damsgaard tilbage i 1972 etablerede Urtekram. Med andre ord stamfaderen til hverdagsøkologiens indtog i Danmark.

Der er løbet meget vand i åen siden da

Først solgte Ronnie Urtekram, så solgte han sine andele i huset i Niels Hemmingsens Gade, han og konen flyttede til Sverige, jeg solgte mit lejemålet, Vanessa flyttede og……

Ronnie laver stadig shampoo i lille skala og fra sit hjem på den svenske vestkyst. Vanessa har sammen med Sabine Agerbo Hviid etableret Sava Scandinavia, som producerer og sælger neglepenne, og som har flere produkter i støbeskeen.

Hvem der producerer for Sava Scandinavia? Det gør Ronnie, hvor råvarerne kommer fra? Dem fikser han også!

”Jo, vi trækker på min fars erfaring. Han har kendskab til de fineste råvareproducenter. Knap 50 år i branchen giver respekt og muligheder. F.eks. kommer vores Lavendel olie fra en lille lokal økologisk producent i Grasse. Her bliver den med den mest skånsomme metode udvundet til brug i de store parfumehuse. Adgang til den type producenter er normalt forbeholdt de store og etablerede parfumehuse, men min fars livslange relationer åbner døre” fortæller Vanessa. ”Produktudviklingen laver Sabina og jeg i samarbejde med min far. Produktionen foregår hos mine forældre i Sverige, og min far laver alt fra bunden”.

Eksklusiv økologisk skønhedspleje

”Jeg havde længe drømt om at lave en eksklusiv serie med økologiske olier. Da Sabina, som var kørende negletekniker, en dag kom hjem til mig for at lave mine negle, fattede vi sympati, og vi påbegyndte en dialog om at skabe noget sammen. Vi havde de samme drømme om at arbejde med økologi til luksussegmentet. Det lå det lige for at starte med en serie af negleolier. Sabina havde kunderne og ikke mindst erfaring fra skønhedsbranchen. Jeg havde adgang til råvarer og produktion”.

”Vores negleolier kommer i en lille pen med en pensel i enden, så man kan påføre olie uden at blive fedtet. Sabina vidste fra sine kunder, at der er behov for et målrettet plejeprodukt, og vi har derfor udviklet fire forskellige slags olieblandinger. Den økologiske jojoba olie er basen i alle vores produkter. Vi kalder Jojobaen vores gyldne dråber på grund af dens mange gode egenskaber,” fortæller Vanessa.

Foruden Jojoba olien indeholder hver af de fire penne andre olier med specifikke egenskaber.

Tre af olierne dufter (himmelsk), og den sidste er uden duft.

Her kan du læse mere om oliernes forskellige egenskaber

Tale om Sverige

- Og tale om produkter til luksussegmentet.

Jeg har fotograferet til denne serie i svenske Kvänums danske showroom i Hellerup.

Kvänum har siden 1923, hvor møbelsnedker Gustav Johansson etablerede virksomheden, været respekteret for deres stædige og passionerede insisteren på kvalitet og på brugen af naturmaterialer.

Kvänum laver køkkener, garderober og badeværelser. Deres speciale er, med udgangspunkt i en relativt lille men fleksibel kollektion at fremstille individuelle klassiske, langtidsholdbare løsninger. Deres indretningskonsulenter arbejder tæt sammen med kunden, for at sikre at alle løsninger passer til både kundens behov og til de givne rammer.

Delelementerne bliver produceret i Vestsverige på Kvänums egen fabrik. Alle indretninger færdiggøres af lokale håndværkere i samarbejde med den indretnings konsulent, som har tegnet projektet.

Kvänum anvender udelukkende træ af højeste kvalitet fra FSC-certificerede skove.