Gentagelser

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
Gourmandiet ( lerfad og viskestykke)
Eva Solo
Keramik fra Oh Oak og Lov i Listed
Hornskål fra Hornvarefabrikken
Stålbestik fra Kay Bojesen
Bagepensel fra Blindes arbejde
Træskeer fra Andrea Brugi
Kniv fra Fiskars

De er altså ikke til at komme uden om, og selvom jeg skrev om dem sidste år, så gentager jeg i år. Gentagelser og genkendelighed er måske netop det stærkeste kort julen har på hånden?

Safranbrødet

Jeg har i årene i Sverige vænnet mig til og glædet mig over en omfattende Luciafejring.

Der var ikke en kirke og ikke en skole, en børnehave, et hospital og et plejehjem, som ikke fik besøg af et Luciaoptog, og gaderne i Stockholm var smukt udsmykkede med lys.

Hjemme bagte vi selv lussebuller af flere omgange, og (spørg mig ikke hvorfor) vi stod op klokken kvart i kvalme Luciamorgen og gik bag om, ind hos den lokale bager for at købe et friskbagt luciabrød, som smagte sødmefyldt og højtidligt, nydt i mørket ved køkkenbordet inden børnene skulle afsted til skole.

Som I ser, har jeg taget dele af traditionen med mig til Danmark. I hvert fald den del som handler om at bage safranboller både i form af de traditionelle lussebuller og som her safransnurrer med marcipan. (opskriften delte jeg sidste år her).

I seneste nyhedsbrev inviterede jeg til at komme forbi her hos mig til en lussebulle og til juleindkøb af bøger og fotoposters på Luciadagen, hvis du er i nærheden af Frederiksberg. Det tilbud gentager jeg her:

Kom på besøg gør dit juleindkøb hos mig


Torsdag d 13 december mellem 13 og 18
Vil du købe fotoposters og have mulighed for at se dem, inden du handler, vil du bladre i og/eller købe bogen HÅNDVÆRK eller kogebogen MÆT?
I så fald er du velkommen på juleindkøb hos mig torsdag d. 13. december på Luciadagen.

Jeg har kaffe på kanden, hjemmebagte lussebullar, julemusik og et lager af bøger og posters.
Døren er åben, og adressen får du, når du tilmelder dig.

Jeg gavepakker gerne og signerer også, hvis du vil have det. Vil du have MÆT signeret af Katrine Klinken, skal jeg også vide det senest d. 10. december.

For at vide hvor meget jeg skal bage, skal du melde din ankomst på forhånd. Skriv til mig på rigetta.klint@SLOWFASHIONhouse.com, hvis du ønsker at julehandle live i SLOWFASHIONhouse.

Du kan selvfølgelig også købe bøger hos din lokale boghandel, i mange museumsbutikker, i flere designbutikker, eller du kan bestille dem her, hvor du også kan købe fotoposters.

Hos Gourmandiet på Østerbro er der pop-up shop frem til jul. Her kan du købe HÅNDVÆRK og produkter fra flere af de medvirkende håndværkere og kunsthåndværkere, ligesom du kan købe dejfade fra Birkerød pottemageri, smukke gamle svenske viskestykker som du ser på billederne og pyntegrønt i alle afskygninger.