godt nytår

Tak for 2019 – tak fordi du læste med her på SLOWFASHIONhouse. Måske du også fulgt med på Instagram?

Det er nok under ingen omstændigheder gået din næse forbi, at 2019 var året, hvor jeg søsatte mit helt eget magasin. Jeg kalder magasinet, som skal udkomme to gange om året fremover for et bookazine, fordi det læner sig op ad bogens format ved at være uden annoncer, og i øvrigt er trykt på lækkert kraftigt papir.

Jeg er så glad for den modtagelse bookazinet har fået både lokalt, og i det små internationalt. 2020 bliver året hvor det skal endnu længere omkring både her i Skandinavien men forhåbentlig også i den store verden.

Mit arbejde med bookazinet har fået som konsekvens, at jeg knap har været så flittig her på SLOWFASHIONhouse, som jeg var i 2017 og 2018. Det er dog blevet til 115 kortere eller længere artikler i 2019. Jeg har været igennem dem alle her i daf og nydt gensynet med steder, begivenheder, mennesker og produkter.

Du får her en række billeder, som både repræsenterer de artikler, de er knyttet til, men som også i en bredere forstand repræsenterer, hvad jeg har været med til at formidle i det forgangne år.


Foto 1-2

Fotografiet af mig er fra en artikel, som handler om buntmager Pia Christensen, der har re-designet min gamle rulam. Artiklen handler også om pels fra et bæredygtighedsperspektiv.

Fotografiet af natbordet med kammerstage handler om noget af det, jeg sætter mest pris på i mit virke, som er at være med til at løfte formgivere og producenter, der har en kvalitativ tilgang til deres skaben.


Foto 3-4

En hel del af de artikler, jeg skriver på SLOWFASHIONhouse, er helt eller delvist betalt af virksomheder, som kontakter mig for at bede mig omtale deres produkt eller virksomhed mod betaling. Det gør jeg gerne, hvis både produkt og virksomhed er i tråd med mine værdier og med min æstetik. Sådan en virksomhed er La:Bruket, som jeg har portrætteret.

Billedet af Susanne Rützou er lavet i forbindelse med et andet samarbejde, jeg har haft i årets løb med Silkeborg Uldspinderi. Silkeborg Uldspinderi har lanceret en række nye designsamarbejder, og jeg har haft fornøjelsen af at portrættere designerne og deres produkter.


Foto 5-6

Jeg elsker at omgive mig med blomster, og jeg elsker at lade blomster indgå i mine billeder. Således også i denne artikel, som jeg i øvrigt benyttede til en kærlig opsang til de, som moraliserer men som i øvrigt optræder dobbeltmoralsk. 2019 har været et år, hvor moral for alvor er kommet på tapetet, navnlig i forbindelse med klimadebatten. Moral er godt, men dobbeltmoral er ikke dobbelt så godt, og dannelse er i de fleste tilfælde at foretrække, hvis i spørger mig!

På en af mine ture rundt i landet besøgte jeg Johannes Larsen museet i Kerteminde. Et paradis på jord som jeg gennemfotograferede og i øvrigt brugte som æstetisk inspiration til gestaltning af et par produkter, som jeg gerne ville omtale.


Foto 7-8

Billedet af løgene er fra HÅNDværk bookazine no. 1 fra en billedserie med grøntsager dyrket på den biodynamiske gård Birkemosegaard, som ligger på Sjællands Odde. Til bookazinet har Josephine Akvama Hoffmeyer, som er partner og kreativ direktør i virksomheden File under POP, med udgangspunkt i grøntsagerne fremstillet 5 unikke farvekort. Den fulde sammenhæng finder du i bookazinet, men her kan du få et sneak peek.

Lys i mørket, ja hvem behøver ikke det. Billedet er fra en artikel, som jeg publicerede i september. Den gang mørket endnu ikke havde tag i os, den gang det mest var for hyggens skyld. Nu i november, december og januar for den sags skyld er lamper og lys bydende nødvendige, godt at der findes meget at vælge imellem – her er det en ny lampe fra Skagerak.


Fotografi 9-10

Årets første artikel, nytårsartiklen fra dagen derpå, 1. januar 2019, med billeder som jeg holder virkelig meget af.

Billedet her er fra en rejse, jeg gjorde i juli måned. Jeg var i Andalusien for at lave en artikel om Crowdfarming i almindelighed og i særdelehed om en citronbonde til HÅNDværk bookazine. På vejen blev der tid til at besøge en familie, som dyrker oliven i byen Muro de Alcoy.

Hvis du endnu ikke har erhvervet dig HÅNDværk bookazine no 1, kan du bestille her, eller du kan købe i din boghandel, i velassorterede kiosker og i mange museums- og designbutikker.
No. 2 er klar ultimo marts 2020.

Vær velkommen det Herrens år 2020
Rigetta Klint