Hello glow

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
Bettes

At lede efter gode og effektive ansigtsplejeprodukter er en jungle, det er der næppe nogen, som er uenig i.

Der er en hel del godt på markedet, og der er rigtig meget skidt. Selv når man udelukkende ser efter god naturlig hudpleje, er udbuddet efterhånden stort og uigennemskueligt. Priserne varierer fra næsten ingen ting til hele og halve bondegårde, og det er let at lade sig overbevise om, at det dyreste også er det bedste. Hvem af os fortjener ikke det bedste af det bedste? Sådan lader jeg mig også lede på afveje nu og da. Men jeg tager gerne imod råd, og et sådan råd fik jeg, da jeg var til behandling hos Katja Kunimori for nogle måneder siden (det kan du læse om her).

Katja sagde nogenlunde ordret (og jeg har stor tillid til hendes dømmekraft): ”Hudpleje produkterne fra Bettes er noget af det absolut bedste, jeg har prøvet, ingredienserne er af topkvalitet, de færdige produkter både lækre og effektive, og kvinden bag konceptet Mette Themsen er både klog og sympatisk, og så er prisen meget, meget rimelig, nærmest billig når man tager i betragtning, hvad man får!”

Jeg er nu efter flere måneder med sol og varme og lemfældig omgang med skønhedsritualerne gået i gang med Bettes, og jeg er vild med det, så enkelt kan det siges. Konsistenserne er lækre, produkterne dufter naturligt og ser nærmeste spiselige ud, og min hud har sjældent haft det bedre.

I fredags fik jeg lejlighed til at svinge forbi Mette i Præstø, hvor hun holder til. Her på marken bag hendes barndomshjem dyrker hun de fleste af de urter, som indgår i hendes produkter, og her har hun en lille gårdbutik, hvor hun sælger creme, marmelade, æg og lidt grøntsager. Det er dejligt at have mulighed for at møde kunderne face to face fortæller Mette og tilføjer, at hun efterhånden har en hel del lokale kunder, selvom hun ærligt indrømmet sælger det meste på nettet og hos et antal forhandlere bl.a. Katja Kunimori i Farum. Cremen rører hun i sit køkken i sit hus få kilometer fra barndomshjemmet om kap med en hastigt voksende efterspørgsel.

36-årige Mette Themsen har interesseret sig for urter og for urternes virkning både udvortes og indvortes, så længe hun kan huske tilbage. En interesse hendes mor kan tage en stor del af æren for. Der var altid urter i bedet foran det idylliske bondehus, da Mette var barn, og moderen afholdt sommerkonkurrencer for søskendeflokken om hvem, som kunne huske flest plantenavne og præmierede den bedste! Inden Mette var konfirmeret kunne hun sin Dr Vogels plantelære udenad, og hendes interesse for urter var en så grundlæggende en del af hendes selvforståelse, at hun i en periode overvejede at gå i heksen Dannie Druehylds fodspor!

Sådan formede det sig imidlertid ikke. Mette flyttede fra Præstø til København og fik job i helsekostkæden Helsamin, hvor hun hurtigt kom til at stå for indkøb af hudpleje og kosmetik. Her opdagede hun, at hun havde næse for at spotte både trends og kvalitet. Jobbet hos Helsamin blev efterfulgt af en årrække i skønhedsplejebutikken Pure Shop, som dengang som nu sælger naturlig hudpleje. I begge sine jobs fik Mette adgang til kurser i økologisk og naturlig hudpleje og til at teste stort set alt på markedet. Langsomt begyndte hun at forme ideen om selv at lave det ultimative koncept, og endnu langsommere blev drømmen til virkelighed. Årene i butik blev efterfulgt af en bachelor i biomedicinsk laboratorievidenskab, og med den bagage var hun snart klædt på til at søsætte virksomheden Bettes for 4 år siden, den er nu hendes hovedbeskæftigelse. Mette brænder for at dyrke urter og for at udvikle og producere de bedst tænkelige cremer baseret på lige dele intuition, erfaring og naturvidenskabelig viden og for at udbrede kendskabet til sine tanker om på en relativt enkelt måde at hjælpe huden til at være den bedste udgave af sig selv. Hendes eget ansigt og hendes naturlige glød er en levende reklame. Tidligere i sit liv har hun været plaget af både akne og eksem, nu har hun en perfekt, glat og glødende smuk hud. Mettes engagement er smittende, og håndlavet luksus hudpleje til en overkommelig pris er lige efter mit hoved!

Udførlig Information om produkterne finder du her.