hip hurra

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
Stelton

Hurra fordi det er sommer, men også fordi det er min fødselsdag. Jeg elsker fødselsdage og mærkedage i det hele taget. Det skrev jeg om sidste år her.

Fødselsdag og et nyt år i sigte, det bliver et godt et, det er jeg sikker på.
Jeg har på min morgenløbetur afgivet et løfte til mig selv: Næste år taler jeg ikke om, at jeg har ”lidt for travlt,” som en midlertidig undtagelsestilstand. Jeg har forstået, at I mine venner og I min familie er trætte af at høre mig gentage den sætning og er begyndt at spørge, ”men er der noget nyt, du kan fortælle”?

Sandheden er, at jeg har travlt, fordi jeg ikke kan lade være med at sætte ting i gang, og fordi jeg hele tiden begejstres for nye projekter. Når jeg ikke er optaget af gøremål, som er knyttet til mit arbejdsliv, så kan jeg lide at lave mad til mange og at have venner og familie på besøg.

Nuvel – jeg behøver også at slappe af på solstolen nu og da eller bare med at vande urtehave, og det gør jeg så!

Næste år mine venner, så taler jeg ikke om travlheden. Jeg anerkender, at den er selvskabt og i stedet for at slå mig selv i hovedet med den, så klapper jeg anerkendende mig jeg selv på hovedet og siger: ”Du får da godt nok noget fra hånden”.Nye kartoflerDa jeg var barn, spiste vi altid de første nye kartofler på min fødselsdag. Det gør vi også i år, i al fald de første af egen avl. Her kan du se, hvordan jeg har sat kartofler i spande. Det er for tidligt at sige noget om udbyttet i sin helhed, men i dag var der nok til en kartoffelmad.

Den har jeg serveret her på den ternede sommerdug. Rød og hvidtern er lidt for meget kolonihave til mig, men den grå snerper da derhenad!

Det her nye salt- og pebersæt fra Stelton har jeg lovet at vise, og det passer perfekt til at sætte på bordet til min fødselsdagsfrokostdate med mig selv!

Sættet hedder ”Pleat” og er tegnet for Stelton af den Berlinbaserede designduo Böttcher & Kayser. Moritz Böttcher og Sören Henssler etablerede tegnestue i 2007. Siden har de tegnet produkter for en lang række internationale design brands, herunder Stelton, Steltons lillesøster RIG-TIG, Normann Copenhagen, Gejst og Mater.

Apropos min trang til at sætte ting i gang, så har jeg fyldt salt fra Læsø i saltskålen.

Der er Læsø Sydesalt på mit studie af en anden årsag nemlig foto til et nyt print-bookazine, som jeg lancerer sammen med mit forlag Muusmann til november. Det er planlagt til at udkomme to gange om året. Det kommer til at handle om: håndarbejde, håndværk, kunsthåndværk og design.

Mere siger jeg ikke nu, men jeg glæder mig til at dele det med jer!