hvem blæser glas?

Reklame for:
Photo Rigetta Klint
Glasdesigner Nina Nørgaard
Glaspuseter Jason Svendsen

Hvem blæser glas til Noma mens kokkene på Noma går og laver mad?

Det nye Noma har haft åbent nogle måneder nu. Rene Redzepi og hans team har delt året op i perioder, først serverede de fisk, og nu er tiden kommet til den vegetariske periode, det giver god mening, haverne bugner!

Billeder af mad serveret på smukt håndlavet kunsthåndværk svirrer forbi i mit Instagram feed. Det er glædeligt, at den gastronomiske scene har taget kunsthåndværket til sig og på den måde forøger måltidsoplevelsen. Det er også glædeligt, fordi restauranterne dermed kaster lys på kunsthåndværket, hvilket betyder, at håndværkerne oplever en langt større interesse end længe også fra private kunder.

Glassene på Noma er tegnet af Glasdesigner Nina Nørgaard, og de produceres lokalt på Frederiksberg Alle nr 45 af glaspuster Jason Svendsen. Jason lave både sit eget studio glas, som kan købes i værkstedsbutikken, og så laver han produktioner af mundblæst glas for flere forskellige designere. Jeg fik lov til at se ham og hans assistent, glaspuster Johanne Jahncke, over skulderen en eftermiddag i forgangne uge, mens de var i gang med en supplerende produktion af juiceglas til Noma.

Johanne kender jeg, fordi hende og hendes kæreste er med i den bog, jeg netop har skrevet færdig om håndværk, bogen kommer du til at køre meget mere om, Johanne og Rick kan du se lidt mere til her.