igen og igen

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
SKAGERAK
Anne Black
Lovely Linen

Der er nogle billedserier, jeg fotograferer igen og igen, bevares med nogen variation naturligvis, og der er historier, jeg fortæller om og om igen.
En af de historier er historien om den lille hverdagslykke, som er forbundet med én buket blomster på bordet og om den store hverdagslykke affødt af mange buketter blomster på mange borde i flere forskellige vaser. En afledt historie er glæden ved at have en vasegarderobe! – Altså vaser til stort og småt, til mange grene og til en enkelt stilk. Jeg har et helt skab til vaser, og der er ikke en for mange.

I denne billedserie har jeg blandet grene og blomster fra grøftekanten med lidt fra blomsterhandleren, og vaserne er fra fra Skagerak og Anne Black

Skageraks vaser er lige som deres te-stel og deres urtepotter tegnet af parret bag Stilleben, Jelena Schou Nordentoft og Ditte Reckweg, som taler om den græsk-egyptiske amfora vase som inspirationskilde. Serien er på en gang klassisk og alligevel helt ny, skandinavisk og på en gang befriende, en smule fremmedartet.

Annes Blacks vaser er ultra minimalistiske, perfekt proportionerede og fås i et væld af farver, som alle er i den præcis rigtige nuance af brun, blå eller grøn….

Et generisk produkt kaldte Netto og producenten Ronald A/S Anne Blacks cylindervaser og krukker, og de hævdede derfor, at der ikke kunne være tale om kopier, da de producerede og markedsførte så godt som identiske produkter i 2016. Netto var dog villige til at indgå et forlig med Anne Black, hvilket hun var uinteresseret i, og lod sagen gå sin gang i Sø- og Handelsretten, og den 4. juni i år fik Anne Black i Sø- og Handelsretten medhold i alle anklager, og Netto og Ronald A/S blev pålagt at betale 1,5 millioner kroner plus renter og sagsomkostninger i erstatning.

Det er ikke sidste ord i den sag – Netto har anket og fortsættelse følger.

Hep på på Anne, og støt hendes virksomhed gennem at lægge vejen forbi webshop eller butik. En støtte til hendes virksomhed er en støtte til hendes kamp på vegne af designbranchen!

Hør og vask af hør

Bordet er dækket med; foruden vaser og en tallerken fra Anne Black så er sensommerbordet dækket op med grøn hørdug og hørserviet. Hør er en anden af mine gengangere, men denne gang fra en virksomhed jeg ikke har haft fokus på tidligere. Lovely Linen er svensk og producerer alle deres tekstiler i Europa. Det giver god mening, for klimaet er her nær det perfekte for hørproduktion, og vi har desuden tradition for hør!

Jeg dækker ikke altid med hørdug, faktisk har vi kun dug på, når der er fest. Hørservietter dem bruger vi til gengæld hver eneste dag til hvert eneste måltid året rundt, og vi har en stor samling forskellige. Vi har servietter med hulsøm og servietter uden, vi har servietter i hørfarvet, i hvid og i alverdens andre farver, tale om farver, det er Lovely Linen gode til.

Vores servietter bliver smukkere og smukkere jo mere vi bruger dem, og jo mere vi vasker dem.

Lovely linen er dygtige til materialer og farver – jeg er til gengæld lodret uenig i deres vaskeanvisning, hvor de foreslår, at man tørretumbler hørren for at blødgøre den. MEN, hør er fra naturens hånd ikke blødt, den slides blød. Vaskes hørtekstiler med en god sæbe, og centrifuger man ikke for hårdt, og hænger man til tørre frem for at tumble, så bliver fibrene silkebløde og blanke og holder meget, meget længe.

Hvis man vil give dem endnu længere holdbarhed, så stryger man, men det tilfører et andet look, og jeg har fuld respekt for at mange, jeg selv inklusive, foretrækker perfect imperfection og derfor undlader strygningen.

Tørretumbleren – den er no-go, både fordi den slider på materialet, og fordi den bruger strøm!

#blomsterbilleder