Juleklip

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
Stelton

”Jeg er helt enkelt beæret”, siger arkitekt og grafisk designer Louise Helmersen, da jeg fanger hende på telefonen og spørger, hvad det betyder for hende at lancere sin julepyntkollektion Figura i Steltons regi. Hun uddyber, ”Steltons produktsortiment er en enestående samling ikoner, der føler jeg mig i meget godt selskab.”

Louise Helmersen, som nogen måske kender fra TV serien ”Made in Denmark”, hvor hun deltog i første sæson i 2015, arbejder dels som grafisk formgiver dels som designer af mobiler i hendes og hendes mands virksomhed Livingly. En traditionsrig mobilevirksomhed som de overtog i 2008. De har deres base i Brenderup på Fyn. Her ligger virksomheden, og her bor Louise, hendes mand og deres 3 børn.

Figura for Stelton


Papir er Louises materiale, og det forstår man, når man ser figura serien. Steltons materiale er metal, og det ser man også. Figura er et lykkeligt match, hvor 1+1 er meget mere end to!

Man tager grafisk stramhed, juleglæde og 2 x materialefornemmelse, så har man en serie næsten arketypisk julepynt, som gør sig på træet, i vinduet og alle andre steder, hvor der skal pyntes op. Stramt, nordisk og nærmet arketypisk.

I Serien findes de klassiske julesymboler: Hjertet, stjernen, englen og juletræet. Pynten kommer i to størrelser og i hvid, sort og messing.

Arbejdet med Figura beskriver Louise som en leg med stregtegningen efterfulgt af et eksperiment, hvor hun har undersøgt, om papirstrimlerne kunne forløse stregernes lethed og minimalistiske udtryk. Slutteligt har hun overladt sit papiroplæg i Steltons kyndige hænder. Her har det erfarne produktudviklings- og indkøbsteam omsat Louises papirpynt til metal. Det ser enkelt ud, men processen har været lang, 2 år helt præcist. Sådan er det, når det skal gøres grundigt, og grundighed er en forudsætning, hvis man skal skabe en potentiel ny klassiker.

”Jeg har i hele processen været tryg ved at overlade min designbaby til Stelton”, fortæller Louise og udtrykker, at glæden over det færdige resultat er stor og dybtfølt, og at samarbejdet har givet hende blod på tanden i forholdet til at samarbejde med eksterne producenter også i fremtiden.

Louises styrke er hendes veldefineret formsprog. ”Jeg er hurtig til at sætte mig ind i nye materialer og kan være kreativ i mange materialer”, fortæller Louise. ”Det fik jeg bekræftet, da jeg var med i ”Made in Denmark”, hvor jeg med succes eksperimenterede med både sølv, ler, træ, læder, glas og jern”.

Juletraditioner


Julen er på alle måder Louises rette element, i Livingly er det årets travleste periode, og julepynt udgør en stor del af Livinglys sortiment. Privat er julen årets højdepunkt fyldt med traditioner og ritualer men også med plads til fornyelse og spontanitet, og selv om Louise arbejder med papir til hverdag, er der også klip og klister i privaten!

Træet pynter Louises tre døtre, og hvert år bliver julekassen suppleret op både med hjemmelavet pynt og med noget fra Louises professionelle hånd I år skal der Figura pynt fra Stelton på træet sammen med alt det andet.