Julerosen

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
Gourmandiet ( Lis & Nina)
Vase fra Marianne Krumbach , Helene Stockmarr Gerdorf og Marianne Nielsen alias NielsStockBach
Margit K

Som det fremgår af de fleste af mine billeder, så er jeg ikke til pynt i store mængder. Sådan har jeg det 350 dage om året. Jeg arbejder bedst med roser, som er roser, æbler som er æbler, og træer som er træer, men når kalenderen runder Lucia, så vender jeg på en tallerken! Således også i år hvor jeg har besluttet, at min familiære tradition for silkepapirsroser skal holdes ved lige for ikke at havne i glemmebogen.


Min julesyssel


Blot så der ikke skal herske nogen tvivl: Jeg forsøger ikke at tage kampen op med de professionelle papirkunstnere, som jeg i øvrigt nærer stor beundring for. Jeg laver udelukkende roser som en julesyssel og fordi den julefortælling, som går i min familie inkluderer fortællingen om min mor, som i sin barndom havde et særligt håndelag for sådanne roser. Så meget håndelag (og flid og tålmodighed) at hun hvert år leverede mængder af roser til det lokale foreningsjuletræ.
Mine rosenfærdigheder er aldrig kommet på omdrejningshøjde med hendes, men nu er jeg i sving. Mine skal ikke på juletræet men på pakkerne, og bladene skal ikke som den gang laves af silkepapir men af karton og skal dermed fungere som til og fra kort.

Og iøvrigt.......

Apropos æbler som ikke er æbler men pynt, så faldt jeg i Gourmandiets julepop-up butik over disse to fantastisk smukke juleæbler fremstillet af gamle bøger og pinde fundet på stranden af det bornholmske makkerpar Nina Bergenholz & Lis Jacobsen. Æblerne er kunsthåndværk af fineste slags.

Den lille lodne bambi har fulgt med familien i mange år. Jeg solgte sådanne, da jeg havde butik i Niels Hemmingsens Gade i København for snart længe siden. Den er, hvad den er julepynt! Den har ovenikøbet brækket det ene ben under vejs og er lappet sammen med tape!

Undtaget fra mit vanlige mishag ved ting, som forestiller noget, de ikke er, er vasen med den store krysantemum. Eller rettere den er, hvad den giver sig ud for at være en kunstgenstand, og jeg er vild med den. Den er en del af en serie af blomsterudsmykkede vaser, som Marianne Krumbach har lavet sammen med Niels Stock Bach. Apropos min butik i København - vaserne har i foråret været udstillet i min gamle butik i Niels Hemmingsensgade hos Stilleben, som de seneste mange år har resideret der.

Rigtig god fornøjelse med at pynte op til den forstående højtid!