Kanden

Reklame for:
Styling og foto Rigetta Klint
Stelton
Karin Carlander
Lov i Listed

Drik vand, mindst to liter om dagen. Jo tak det ved jeg godt, men jeg får det ikke altid gjort med mindre der står en kande på mit skrivebord, og med mindre vandet er smagssat eller kulsyret.

Her er det, mine mange krydderurter kommer ind i billedet. Bortset fra æbler, blommer, figner og brombær, er krydderurterne det mest grovillige i vores have, og det klager jeg ikke over. Jeg har længe haft glæde af at lægge mynte i vandet, og for nylig opdagede jeg velsignelsen ved et glas iskoldt citronmelissevand. For mig en ny smagsvariant og en glimrende udnyttelse af en urt jeg ellers mest bare dufter til eller pynter kager med!

Norman Foster

Det er også her en smuk kande kommer ind i billedet. Her er vandet serveret i en kande tegnet af Norman Foster for Stelton, – jeg har skrevet om steltons samarbejde med Foster her. Det er en smuk serie, og især kanden er jeg meget betaget af. Den er på en gang klassisk og næsten industriel i sit udtryk og dog så raffineret og elegant, Ikke bare yderligere en kande den kandiderer til at blive KANDEN!

Potentialet i Fosterdesignet har Bo Bedre og Costume også set, de har nomineret serien i kategorien ”årets design”. Prisen gives til design, der manifesterer nytænkning, kreativitet og omtanke i forhold til livet og hverdagen i boligen i dag og i fremtiden.

De nominerede

De øvrige nominerede i denne kategori er: Cathrine Raben-Daviden for et lille bord som endnu ikke er i produktion, Royal Copenhagen for deres nye blomst tegnet af Wouter Dolk, Cecilie Manz for en serie af små displays, endnu ikke i produktion, Mette Schelde for en væglampe som heller ikke er i produktion endnu, Skageraks taburet ”Vent” tegnet af Chris Liljenberg Halstrøm, Unoforms køkken reflect, tegnet af Søren Rose og Claesson Koivisto Runes bibliotekshylde for Really/Kvadrat.

Hvad betyder denne pris? Sidste år havde jeg fornøjelsen af at uddele prisen til årets kunsthåndværker til Bo Bedres og Costumes Awardfest, branchens store fætterkusinefest. Denne pris gik til Marianne Krumback. Jeg spurgte hende dagen efter, hvad det betød for hende, og hun svarede, jeg blev selvfølgelig super glad, og min mor bliver stolt! Og det er nok svaret på, hvad det betyder – stolthed og ære, et klap på skulderen og så går hverdagen videre, og produkter, som har potentiale, finder deres aftager. Således vil Fosterkanden snart stå på mangt et køkkenbord, spisebord eller skrivebord, gætter jeg.