Kartonnage

Reklame for:
Styling og foto Rigetta Klint
Stationary og puder fra Møbel og Rum

-Smag på ordet kartonnage, det smager solidt og meget af håndværk, læg dertil et skønt farvevalg som ikke er til den diskrete side, så har du den nye produktserie fra Møbel og Rum, som er i handlen inden længe.

Stationary hedder det på nudansk og handler om udstyr til at holde smuk orden på skrivebordet og i reolen.
Når stationary er i hænderne på Møbel og Rum, er det produceret i Danmark. At producere lokalt er et af de ubøjelige principper for designerne Christoffer Skjødt og Laura Jørgensen, som står bag Møbel og Rum. I hvert fald når det gælder produkter, som kommer ud i deres eget regi.

Møbel og Rum producerer flere af deres ting på socialøkonomiske virksomheder, bl.a. på Hans Knudsen Instituttet. HKI hjælper og støtter mennesker, der står uden for arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet med at skabe et aktivt og meningsfyldt liv gennem arbejde og uddannelse. HKI rummer et snedkerværksted, en kartonnagefabrik, et metalværksted, et pakkeri, et antal kreative værksteder og et køkken/kantine.
På værkstederne laves der både produktudvikling og små-reparationer for såvel privatpersoner som for designvirksomheder, men også produktion i lille skala for virksomheder som Møbel og Rum.

Møbel og Rums nye produktlinje er produceret på Kartonnagefabrikken, en lille fleksibel enhed hvor alt eller næsten alt er muligt, når talen falder på håndlavede produkter fremstillet af karton.
De fremstiller æsker, arkivbokse, og mappesystemer, oftest til mindre virksomheder. F.eks. bruger Dahlman1807 æsker fra Kartonnagefabrikken som emballage til deres smukke håndlavede tasker og bælter. Møbel og Rum leverer også deres produkter i æsker fra Kartonnagefabrikken, og mangt et designstudio har opbevaringskasser fra Kartonnagefabrikken på deres reoler ofte i den neutrale grå, brun eller sort.

Møbel og Rum har bevæget sig uden for rammerne og udkommer denne Maj med en serie æsker i 2 nuancer blå og en skøn burgundy og en mørkebrun, foruden den traditionelle grå, som i øvrigt er meget, meget fin. Æskerne kommer i 3 størrelser og er tænkt til hjemmekontoret.

Jeg har, som jeg skrev her for nylig, fotograferet nye kampagnebilleder for Møbel og Rum og havde da lejlighed til ikke bare at fotografere Stationary, men også puder i nye farver og nye keramiske skåle, ikke at forglemme Christoffers spejl, som stadig er blandt mine yndlingsobjekter. Spejlene kan du se her, her og her.