Køkkenskriveren

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
Jotun
Stelton
RIG-TIG
Skagerak

Jeg bor i et helt igennem fint og dejligt hus. De fleste rum står uforstyrret som de var tænkt af husets arkitekt, med forbehold for nye vinduer, nye varmekilder og andre småjusteringer. Tak for det.
I respekt for at moderne mennesker kan have deres gode grunde til at lave om og ændre, så har jeg har sjældent set et hus blive mere harmonisk af at få rumfordelingen kastet op i luften, slet ikke hvis det foregår uden arkitekthjælp.

Køkkenrenovering


Lige så tilfreds jeg er med at det meste af huset står næsten urørt eller er renoveret i overensstemmelse med dets iboende kvalitet, lige så lidt begejstret er jeg for de forandringer en tidligere ejer har foretaget i køkkenregionerne. Forandringer som vedkommende efter bedste overbevisning fik udført i 90erne. De fremstod helt sikkert den gang som det eneste rigtige valg, måske endda som et valg som man forestillede sig var et klassisk og tidløst valg!

Hvilken illusion, med mindre man istandsætter i respekt for husets grundtanke, så bliver en modernisering aldrig tidløs, men et spejl på den tid hvor den er foretaget.

Du aner at jeg har stærke meninger om den køkkenmodernisering og de besynderlige valg som blev foretaget omkring ændring af rumfordelingen i den ende af huset, og det har jeg. MEN det står uden for en hver diskussion at der blev truffet et højkvalitetsvalg. Køkkenelementerne er stadig fine og intakte og det ville være helt urimeligt at brække køkkenet ned for at lave det om til noget som efterfølgende kan datostemples 2018.

At få det bedste ud af omstændighederne!


Hvad vi derimod kan og gør, er at få det bedste ud af omstændighederne. Den øvelse har jeg lavet en del gange før, faktisk har jeg aldrig revet alt ud af mine hjem for at starte forfra, men derimod bygget videre på det som har været. Det handler både om min holdning til ikke bare at smide ting ud som fungerer, om at kunne lide den øvelse det er at indrette sig rundt om en udfordring men ærligt talt også om økonomi.

I det aktuelle tilfælde fik vi meget forærende da vi malede køkkenet gult. (vi har malet med Jontun og farven hedder sommersol!) Farven har formået at samle alle rummets mange skæve vinkler under en fællesnævner og der går ikke en dag, hvor jeg ikke glæder mig over farven.

Vores malerprojekt kan du læse mere om her.

Senest har vi anskaffet en sort reol. Modulreolen ”Vivelio” tegnet af duoen ”Included Middle” (Chris L. Halstrøm og Margrethe Odgaard) for Skagerak. ”Vivlio” erstatter den lagerreol som forsøgsvis har været placeret på samme sted – hvilken opgradering!

Så er der alle små-fiksene! De pæne opbevaringsglas til bønner, linser, ris og nødder. Glassene ”Goodies” er fra RIG-TIG og tegnet af Bello & Partners, og så er der altid plads til et nyt bræt, både til at snitte på og til at servere på. Her har jeg serveret lidt ost, brød og vin på køkkenskriverpladsen på Steltons bræt ”Twin” som er tegnet af Berntsen og udført i bambus og sten.

Alt er godt også køkkenet som for nu er så godt som det kan blive, og det er ikke så ringe endda og jeg koger, braser og bager glad videre!