løst og fast

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
På billederne produkter fra:
Sukkerskål fra Skagerak
Neglebørste fra Blindes Arbejde
Håndklæder fra Imabari ( kan du løse om her)
Hudpleje og neglelak fra: Kure Bazaar, Yard ETC, La: Bruket, Esse og Bettes Skincare

I min bog HÅNDVÆRK skriver jeg i indledningen:
Min interesse for form begyndte med et forhold til håndarbejde. Jeg er vokset op i en familie, hvor der blev strikket og syet for at få tøj på kroppen. Det var ikke af nød, men dog en form for nødvendighed. Både min mor og min mormor var fænomenalt dygtige til håndarbejde, stolte over deres færdigheder, og hele familien var velklædte.

Da jeg blev teenager, var den store inspirationskilde for mig voksne, som lavede håndarbejde, og som brugte deres tøj som medie. Jeg lagde mig i slipstrømmen af datidens hønsestrik og batikfarve. Håndarbejdet var en identitetsmarkør, og mit valg af retning var mit lille oprør. Både visuelt, men også i forhold til akkuratesse og gammeldags disciplin var det et oprør. Min mor syede efter mønster, og jeg freestylede, min mormor strikkede sirligt efter opskrifter, og jeg prøvede mig frem. Langsomt udviklede mit oprør og min letbenede omgang med konventionerne sig til en lyst til fordybelse, og min interesse for at dekorere tøjet udviklede sig til en optagethed af form og en lyst til at vide mere og til at blive dygtigere. Jeg lærte af dem, som kunne mere end mig og gennem at blive ved og blive ved. Det kræver vedholdenhed at blive mester, 10.000 timer eller mere for at blive rigtig god.

Min mor er stadig mere sirlig end jeg er, når det kommer til håndarbejde. Når jeg strikker, så starter jeg i den ene ende med store planer, ofte bliver jeg ikke færdig, tit er resultatet ujævnt og strikket på for tykke pinde, og bliver jeg færdig, er det jeg bliver færdig med oftest noget andet, end det jeg troede jeg begyndte på! – For mig er strikning afslapning og terapi mere end det er produktion!
Min mor derimod, hun kan levere! Om end strikkede klude til morgen og aftenritualet på badeværelset ikke udfordrer hendes færdigheder maksimalt, så løser hun også denne opgave til perfektion. Jeg har besøgt hende i forgangne uge og fået en portion så kvadratiske bomuldsvaskeklude (alternativ til vatrondeller) med hjem. De bliver til daglig glæde.

Hvis nogen vil strikke selv, så siger min mor:

Afhængig af strikkefasthed, så bliver kludene ca 11 x 11 cm

Brug bomuldsgarn nr 8/4 et nøgle rækker til mange!
Pinde nr 3
Slå 33 masker op og strik herefter 4 pinde ret.
Pind 5: starter med 4 retmasker, 5. maske strikkes vrang, fortsæt i perlestrik.
(Perlestrik: Perlestrik består af skiftevis ret og vrangmasker. På begge sider af arbejdet strikkes ret over vrang og vrang over ret. På grund af maskernes natur vil vrangmaskerne træde frem som små perler i arbejdet - deraf navnet perlestrik.)
6. pind og herefter, fortsæt til arbejdet er næsten lige langt på alle sider og afslut med 4 pinde ret, hvorefter der lukkes lukkes af.

Mere løst og fast!

I forbindelse med at jeg har skrevet om probiotisk hudpleje her, så har jeg fået en del produkter som jeg siden har brugt – virkelig gode produkter. Esses bodylotion Cremé hydratante riche pour le corps fugter og mætter perfekt og så dufter den himmelsk. Bodylotion kan med fordel blandes 1:1 med olien Huile pour le corps, siger Susanne Gønss som er dansk agent for Esse. Jeg gør som hun siger

Duft er også en af de afgørende faktorer, når jeg igen og igen taler varmt om produkterne fra YARD ETC (produkterne er altså også funktionelt super gode) – Green Tomato duften er en af min absolutte favoritter, og håndscrup og håndcreme er helt uundværlige efter havearbejde!

Tale om Green Tomato; jeg har forsøgt mig som tomatavler i år, kasserne fra Land Have som du kan læse om her, har leveret den seneste måned. Nu er de sidste grønne tomater er nu plukket ind!

Hvor jeg investerede mine 10.000 timer? Ikke i håndstrik, men først lagde jeg dem på at blive dygtig til form, siden geninvesterede jeg i selskab med mit kamera og ved computerens taster. Det er aldrig for sent at erobre nyt land og det viser sig heldigvis at det nye lægger sig i forlængelse af det gamle, og på den måde bliver 10000 + 10000 + 10000 til langt mere end 30000, i al fald hvis valutaen er arbejdsglæde!