Mærkedage

Reklame for:
Styling og foto Rigetta Klint
Skagerak
Himla
GernerJahncke
Muusmann Forlag

I dag er det min dag, jeg fylder 55 år og i morges afleverede manuskript til min bog HÅNDVÆRK, den udkommer til efteråret. En bog som handler om alt det jeg ved mest om. Håndværk, kunsthåndværk og design. En portrætbog med 16 portrætter. 200 billeder og 200.000 tegn! Meget mere om det når udgivelsesdagen ligger fast fra Muusmann Forlag.

55 år, det føles som en rund fødselsdag og jeg havde truet med gilde, det satte jeg imidlertid på stand by. Jeg kunne ikke på forhånd overskue om jeg var i tidsnød med min bog og nu bliver det til hyggelig kaffe og kage med børnene og mere omfattende festligheder når bogen udkommer. I bliver alle inviteret når den dag kommer!

Mærkedage - jeg elsker mærkedage, jeg fejere glad og gerne hvad som helst og kan huske årsdagen for både det ene og det andet. Hvad skal det til for spørger min mand (som i øvrigt glad og gerne er med på at fejre bryllupsdag hver måned) og tvinger mig derfor til at overveje værdien af mine mange, ”i dag er et præcis 5 år siden at…. I dag er det…..”

I lørdags var det f.eks. 2 år siden jeg checkede ud i Stockholm for at flytte til København og ja, i dag er det ikke bare min fødselsdag, men 5 år siden jeg fylde 50, en dag som må mange måder blev skelsættende. Det er også dagen hvor jeg afleverer resultatet af mange måneders arbejde, og det betyder noget for mig at aflevere netop i dag!

Hvorfor? Helt banalt kan jeg lide at fejre og at blive fejret. Det er alt for let blot at sætte et flueben og at haste videre. – Men når jeg skal forsøge at forklare den større betydning af mærkedagene og ved at kunne huske, at i dag er det lige præcis…. så er det, at de dage sender mig ned ad ”memory lane” får mig til at erindre hvordan det var, hvordan det duftede, så ud og føltes netop da. Det er en måde, hvorpå jeg kan holde min historie og fortællingen om mit og min families liv ved lige. Det er sådan at jeg sikrer at højdepunkterne ikke forsvinder som sand mellem fingrene og overskygges af dagligdags gøremål og trummerum. Mærkedagene er min scrapbog.