mail interview

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
Lovely Linen
SKAGERAK

For nylig var jeg i Kristianstad. Et af formålene med turen var at besøge Lovely Linen, som jeg har vist en del gange på det seneste, og hvis duge jeg også har vist i HÅNDværk bookazine no 1. Sådan skulle det ikke gå, jeg spiste noget jeg ikke kunne tåle og resten skal jeg skåne jer for.

I stedet skrev jeg til Erik Bergström som står bag Lovely Linen.

Kære Erik, ærgerligt at vi ikke skal ses denne omgang, men jeg vil bare sige, at jeg ser frem til at dække mit julebord med blå hørdug og tilhørende servietter, fra Lovely Linen. Ikke mindst ser jeg frem til julemorgen, hvor jeg i ro og mag vil slå mig ned ved samme bord, nu med letter brugt, men stadig smuk dug. Jeg elsker hør!
EB : Jeg elsker at du synes om dugen og om hør, godt for dig og godt for naturen!

RK: Må jeg stille dig et par spørgsmål på mailen?
EB: Gerne.

RK: Lovely Linen er en familievirksomhed, har jeg ret?
EB: Ja, det stemmer, min far etablerede virksomheden i 1992. Han arbejder ikke længere, jeg og min forretningspartner Alf Svedulf har købt Lovely Linen af min far. Alf er ikke aktiv i virksomheden, men er investor.

RK: Hvordan foregår design, produktudvikling og markedsføring?
EB: Vi arbejder med to eksterne designere, den ene faktisk dansk! Produktudviklingen klare vi inhouse, jeg selv beskæftiger mig blandt meget andet, med de mere strategiske spørgsmål omkring vores brand, branding og markedsføring.

RK: Så hvad sår der på dit vistikort?
EB: Jeg er VD ( CEO) og varumärkesstrateg ( Brand Manager).

RK: Hvad er dit forhold til hør?
EB: Jeg har fået hør ind med modermælken. En talemåde siger at hvis man først har set væven arbejde, så er man ”solgt”. Det er der nok noget om, jeg elsker virkelig hørren og alle dens egenskaber. Vi har altid hørdug på hos os, vi sover i hør og vi har hør på badeværelset.

RK: I producerer i de baltiske lande forstår jeg?
EB: Det stemmer, det meste af kollektionen producerer vi i Baltikum, men vi har også noget produktion i Portugal.
Det er en vigtig del af vores selvforståelse at Lovely Linen er produceret i Europa. Det gør at vi let kan holde øje med produktionen og at produktionen foregår under kontrollerede europiske arbejds-og miljøforhold, desuden det mindsker de miljøbelastende transporter.

RK: Dyrkes hørfibrene også i Europa?
EB: Alt dyrkes i europa, det meste i Frankrig.

RK: Hvordan er din relation til producenterne?
EB: Den korte variant er at vi har arbejdet sammen i næsten 30 år! Så god!

RK: Ved du om fabrikkerne tager miljøansvar, respektive tager socialt ansvar?
EB: Det er min klare overbevisning at der bliver taget vare på begge dele. Vi er producenterens absolut største kunde, hvilket betyder at vi har mulighed for at påvirke deres praksis. Den mulighed benytter vi os af.

RK: Hvordan er din strategi når du vælger agenter og når du definerer hvilke butikker agenterne må sælge Lovely Linen til?
EB: Det er væsentlig for os at have samarbejdspartnere som har en reel langsigtet interesse for både vores produkt og for filosofien omkring vores brand. Det er vigtigt at ligge ved siden af andre brands som vi kan spejle os i og som vi respekterer – med andre ord, vi vil have gode naboer!

RK: Hvordan ser Lovely Linen ud om 5 år?
EB: Hør er et materiale som vinder mere og mere terræn. Hør er et miljømæssigt godt valg, hvilet er helt afgørende hvis man vil sælge til morgendagens forbruger.
Om 5 år er vi dobbelt så store. Dels fordi vi vokser på eksisterende markeder, samtidig har til hensigt at etablere os på nye markeder.

RK: og din egen rolle om 5 år?
Erik: Jeg er højest sandsynligt stadig VD på Lovely Linen, jeg trives virkelig med mit job!

RK: Glædelig jul Erik