Mit sommerkøbenhavn #11

Reklame for:
Hahnemanns køkken
Katrine Klinken
Muusmann Forlag
Foto Rigetta Klint

På næste torsdag d 28 juni kl 18.30 har du mulighed for at høre Katrine Klinken fortælle om baggrunden for kogebogen MÆT. Kogebogen som hun og jeg har lavet sammen.

Det foregår i det relativt nye Hahnemanns Køkken på ydre Østerbro. Arrangementet hedder ”spis med alle sanser” og inkluderer et aftensmåltid i godt selskab.

Du kan bestille plads her:

Kogebogen kan du købe i din boghandler, hos Muusmann direkte, i butikken på Louisiana og flere andre steder, du kan også købe den d 28 juni hos Hahnemann.

Menuen d 28 juni er en velbevaret hemmelighed!

Til gengæld er det ikke en hemmelighed hvordan du kan tilberede den rejebisque som indgår i en af sommermenuerne i kogebogen MÆT, opskriften får du herunder:

Rejesuppe (rejebisque) med flødeskum og dild

4-6 portioner

500 g levende eller pivfriske fjordrejer eller jomfruhummere

2 spsk ekstra jomfruolivenolie

1 løg

ó fennikel eller 2-3 stilke bladselleri

2 fed hvidløg

2 bløde tomater

1 dl hvidvin

6-7 dl fiske- eller grøntsagsbouillon (s. 256 og 254) eller vand

3-4 kviste frisk timian

smag til med friskkværnet

peber

• Steg de hele rejer med skal i hed olie i en wok eller tykbundet gryde ved god varme, til de bliver lyserøde og lidt gyldne (bliver de for mørke, giver det en bitter smag).

• Tilsæt små stykker rensede grøntsager, steg dem i nogle minutter og tilsæt derefter tomatstykker og hvidvin. Hæld bouillon eller vand i gryden og tilsæt timian.

• Kog suppen ved svag varme i 15 minutter. Træk suppen fra varmen og lad den stå i 15 minutter og ikke længere. Blend suppen og tryk den evt. igennem en grov si.

• Kog suppen igennem og smag. Skal den være kraftigere, koges den ind ved kraftig varme. Smag til med salt, peber og cayennepeber eller chili.

• Suppen kan nydes både kold og varm med flødeskum og dild.

Velbekomme, jeg håber vi ses d 28 juni!

NB keramikken på billedet kommer fra Gurli Elbækgaard, og fra Line Rønnest, glastallerknen er fra Iittala og glasskålen fra Glasmagerne, resten af servicet er privateje


#mitsommerkøbenhavn