Mit sommerkøbenhavn #3

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
Lille Bakery, Refshalevej 213, København

Både min indre hippie og min indre perfektionist elsker det – byens nye bageri på Refshaleøen. Lille Bakery.

Bageri og frokost cafe for den ikke længere helt nye bydel, som rummer flere nye beboere end jeg kan tælle til, og en bydel som hver dag er rammen om mange, mange tilrejsende kreative menneskers arbejdsdag, i cykelafstand for alle andre Københavnere, skøn cykeltur endda.

Lille Bakery havde bare haft åbent en uge, da jeg var forbi for en uge siden, og køen klokken 8 var allerede lang. Brødet er værd at stå i kø efter. Lige så loose indretningen er, lige så stor en perfektion ligger der bag alt. Trekløveret bag Lille Bakery er Australske Mia, portugisiske Zara og danske Jesper. De har trådt deres barnesko i den tunge ende af restaurantionsbranchen, og de ved hvad de vil: Bage de bedste brød, et hvedebrød og et rugbrød og en portion boller hver dag, læg dertil doughnuts og en særlig specialitet, en australsk rulle bestående af en salt wienerbrødsdej fyldt med enten grøntsager eller kød ( hakket svinekød fra Hindsholmgrisen). Desuden vil de servere god kaffe, friskbrygget iste, yoghurt med granola, frisksmurte madder og lækker salat, og snart vil man også få mulighed for at booke sig ind på en aftensmad i ny og næ.

De står tidligt op og går sent i seng, og de brænder for deres sted.

Skynd dig derud, mens der stadig er brød og siddepladser at få, snart er det ikke længere vores hemmelige oase, men hele byens favorit hangout!


#mitsommerkøbenhavn