Mit sommerkøbenhavn #9

Hvis vi skal tale om mine sweet spots i København, så er A. Petersen Collection & Craft på Kløvermarken så absolut et af dem.

Ikke bare er det en rigtig fin butik med design og kunsthåndværk, stedet rummer også et velfungerende udstillingslokale med skiftende, inspirerende udstillinger.

Helt aktuelt åbnede udstillingen First Movers torsdag d. 14. juni. En sjov og udfordrende titel på en udstilling, som viser arkitekt og snedker Dan Svarths livsværk. Han har siden starten af 1990´erne forsket i egyptisk møbelkunst fra faraotiden, har rejst rundt til museer i hele verden for at nærstudere, opmåle og optegne de møbelfund, man har gjort i egyptiske grave. Møbelfund der i nogle tilfælde kan dateres helt tilbage til 3.000 år før vor tidsregning. Herefter har han bygget alle møblerne i modelstørrelse. Arbejdet med modellerne strækker sig over næsten 30 år, og samlingen omfatter både stole, taburetter, senge, fodstøtter, kister, opsatser, nakkestøtter og bokse, foruden stridsvogne, baldakiner, små krukker og optegninger af møblerne i reel fysisk størrelse. Et imponerende arbejde og en utrolig fin samling som vækker lysten til at lege dukkehus for voksne.

Med udstillingen har kurator Anders Petersen sat sig den opgave at vise sammenhængen mellem disse oprindelige møbler og moderne design. En stol er en stol er en stol eller? Det er interessant at udforske historien og vore designmæssige referencer.

Sammenhængen er på pædagogisk og æstetisk vis illustreret med røde linjer på gulvet, som fører publikum fra montrer med Faraos daybed, taburet og stol til nutidige designmøbler med tydlige referencer til datidens ditto og så fremdeles.

Smuk udstilling som i samarbejde er blevet til med udlån fra og støttet af: arkitekt og snedker Dan Svarth, Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering KADK v. arkitekt Nicolai de Gier m. studerende, Dansk Møbelkunst, House of Finn Juhl, Skovshoved Møbelfabrik, Kvadrat og Statens Kunstfond.

Fakta
Udstillingen First Movers – Egyptian Furniture in the Age of the Pharaohs
Åben til og med 9. september.
Åbningstider: onsdag-­‐fredag kl. 12-­‐18 og lørdag-­‐søndag kl. 10-­‐16 Sommerferielukket i uge 29 og 30.
Adresse: A. Petersen Collection & Craft, Kløvermarksvej 70, 2300 København S

#mitsommerkøbenhavn