Når rammen er god

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
Thorvaldsens Museum
Snedkernes Efterårsudstilling
Line Depping
Skagerak
Dögg
Philip Bro Ludvigsen
Mathias J Overvad

Ja, når rammen er god, er alt godt, og god det er den!

Snedkernes efterårsudstilling holder i år til på Thorvaldsens Museum. Museet er, som mange nok ved, tegnet af arkitekt Michael Gottlieb Bindesbøll med det primære formål at rumme modellerne til Thorvaldsens marmorskulpturer, der i deres originale form er placeret rundt omkring i Europa. Et smukt museum med en helt unik farvesætning og med storladenhed i både helhed og detalje.

Hvert år udstiller den ikke kommercielle sammenslutning ”Snedkernes Efterårsudstilling” på en udvalgt plads med et af bestyrelsen defineret tema. Sammenslutningen består af 81 producenter og formgivere, og den årlige udstilling har desuden altid en række gæsteudstillere fra ind og udland.

Formålet er at fremme og udvikle nutidig og eksperimenterende dansk møbeldesign.

MONO, årets udstilling

Rammen er i mere end en forstand god. Årets tema, den kunstneriske ramme, er MONO: Én farve, ét materiale og én form omsat til den enkelte designers personlige monolog i dialog med Thorvaldsens skulpturer og Bindesbølls arkitektur og interiør. MONO har givet stof til mange interessante, kreative og finurlige møbler i krydsfeltet møbel og kunstnerisk installation og til mange smukke prototyper, som er gode bud på nye møbler, som direkte kan omsættes kommercielt.

En sjældent vellykket udstilling, hvor rammen har budt på inspiration, men også manet til eftertanke og ydmyghed. Det er et stort og kraftfuldt sted, og som Line Depping sagde på åbningsdagen, da jeg løb på hende, så kan man godt få lidt sommerfugle i maven ved tanken om at skulle leve op til det.

Line behøver nu ikke at være nervøs, hun har med Skagerak som producent lavet det fineste lille ovale sidebord med plads til opbevaring – hverken mere eller mindre end sådan et bord, som jeg ønsker mig lige nu med det samme!

En anden producent, som brillerer med fine samarbejder, er den unge snedkermester Mathias Overvad – ham har jeg skrevet om her og ikke mindst har jeg skrevet om ham i min bog HÅNDVÆRK. Mathias er med på Snedkernes Efterårsudstilling sammen med den islandske formgiver Dögg Guðmundsdóttir. De har sammen kreeret en serveringsvogn inspireret af de vogne, hvorpå Thorvaldsens skulpturer blev transporteret fra Københavns havn til museet, da skulpturerne og Thorvaldsen forud for museets åbning kom hjem efter hans 40 års lange ophold i Rom.

Mathias er også producent af et fint lille shakerinspireret bakkebord tegnet af Philip Bro Ludvigsen.

Tak til de passionerede nørder


Alt i alt en opløftende begivenhed både i forholdet til kunstnerisk indhold, men også i forholdet til håndværksfaglige præstationer – Tak fordi der findes så mange passionerede nørder derude, både blandt de som får ideer og tegner, og blandt de som med håndværksmæssige færdigheder, materialekendskab og erfaring kan få det hele til at gå op i en højere enhed!

Thorvaldsens Museum
Bertel Thorvaldsens Plads 2 DK – 1213 København K

Udstillingsperiode 2. november – 9. december 2018
Åbent: Tirsdag–søndag 10–17