Noget skal der til

Reklame for:
Foto Rigetta Klint
Bettes
Grown Alchemist/Louise Roe Gallery
Bach (dansk agent)
Kjær Weis
L:A Bruket
Vølve
Kure Bazaar (dansk agent)
Nuori
Jurlique (dansk agent)
M Picaut
Blomus

Hvis det blot var med det praktiske formål at holde huden i god form, så kunne badeværelseshyldens indhold indskrænkes til meget få produkter.
Sådan fungerer det måske for en rigtig minimalist, men ikke for mig. Sådan har jeg det ikke i almindelige, og sådan har jeg slet ikke, når det er vinter og mørkt. Der skal en hel del egenomsorg til for at undgå at kulden og vintermørket blive til tungsind.
Egenomsorg det er lige præcis, hvad produkterne på badeværelseshylden er for mig. Jeg har mine favoritter, som har fulgt med længe, men jeg tester også gerne nye produkter.

Naturlig hudpleje


Fælles for det, som bider på, er, at det skal være fremstillet af naturlige ingredienser og ikke indeholde unødvendigt fyld. Efter mange år med naturlig hudpleje, så reagerer min hud prompte med ubehag, hvis jeg forsøger mig med konventionelle produkter. De føles forkert, mere som en maske end noget, der interagerer med huden. For slet ikke at tale om at min næse reagerer, hvis duftene er syntetiske.
Ikke mindst skal produkterne virke. Hele forudsætningen er, at de virker! De skal ikke være for komplicerede. Jeg vil gerne skifte mellem forskellige mærker, men ikke påduttes at skulle anvende mange produkter hver dag for at blive dækket ind.
Effekt, konsistens, duft og så kan jeg ikke sige mig fri for at falde for en emballage, som er god for øjet!


På hylden her finder du fra venstre mod højre:

KONJAC SVAMPE: Svampene, som er let eksfolierende, kan bruges alene eller sammen med et renseprodukt. De er fremstillet af fibre fra den asiatiske plante Amorphophallus Konjac. Planten siges at have gavnlig effekt især i forholdet til sart hud. Svampene kan bruges op imod 100 gange, og er desuden biologisk nedbrydelige. De kan købes mange steder.

LAVISHING LEMON BALM CLEANSER fra Bettes er en af mine favoritter. Den er oliebaseret efter princippet fedt opløser fedt, og den fjerner både makeup og snavs, du kan læse meget mere om Bettes her

HAND CREAM BU GROWN ALCHEMIST – en minitube som jeg har fået til et pressearrangement hos Louise Roe Gallery. Den dufter godt, fugter rart og absorbers hurtigt.

PRÈSENCE(S) BACH er en duft, som sender mig “down memory lane”. De sidste år jeg havde butikken i Niels Hemmingsensgade, solgte vi den der. Jeg havde en dygtig kollega, som på lang afstand spottede beautytrends, det var hende, som sørgede for, at vi var blandt de første, der solgte Dr Hauschka. Det var hende, som siden sørgede for, at vi fik Bach på hylderne. Nu har Bach en dansk distributør, og dermed er den tilgængelig for langt flere.

BETTES GLOW MASK - skønt produkt som du kan du se i anvendelse her

BETTES LIP TENT er en favorit, til trods for at emballagen ikke giver luksus vipes, så er effekten stor! Den findes både naturel og med svag rødmen!

KJÆR WEIS LÆBESTIFT – jeg er helt enkelt vild med makeup fra KJÆR WEIS og har været det siden mærkets spæde begyndelse. KJÆR WEIS kan det hele, økologi, høj kvalitet og luksus – du læse mere her.

BETTES SERUM – skøn ansigtsolie som jeg bruger både alene og i kombination med Bettes ”Beauty Creme”

L:A BRUKET – jeg har ofte vist produkter fra L:A Bruket. De gør det godt, og jeg er vild med deres dufte. Denne olie med bergamotte er der delte meninger om her på matriklen, men jeg nyder den, når jeg er alene hjemme! Du kan se mere fra L:A BRUKET her

VØLVE er et nyt bekendtskab, jeg fik en flaske shampoo fra dem for nylig i gave af min datter, og den er virkelig god, dufter skønt og efterlader såvel hår som hovedbund i perfekt stand! Vølve er etableret i 2014, de holder til på Frederiksberg. Indehaveren Thea Thorup har som mission at lave allergivenlige økologiske produkter til overkommelige priser, primært af lokale nordiske ingredienser. Produkterne bliver solgt dels fra deres egen webshop dels fra et stødt og roligt voksende forhandlernet. Jeg har foruden shampoo kun prøvet deres velduftende ”Vidundersalve No.2”. Den er lige som Vølves shampoo anbefalelsesværdig.

KURE BAZAAR – var det første neglelak mærke jeg stødte på (for snart mange år siden), som kombinerede høj kvalitet på produkterne, en stor farvepallette og harmløse indholdsstoffer. Hmm…. sjov formulering, men skønhedsbranchen er traditionelt en beskidt affære! – Kure Bazaar er en vinder, smukke og holdbare lakker og 85% naturlige indholdsstoffer. Jeg beder ikke om mere og den nye røde ”Stiletto” er allerede en favorit!

NOURI har jeg også skrevet om før her. Super æstetisk dansk brand med international gennemslagskraft, og behøver jeg at skrive, meget høj kvalitet? Jeg er netop blevet præsenteret for deres ny produkt ”Supreme Polishing Treatment”, som er et lille bland-selv kit bestående af en creme og et let peelende pudder. Man kan bruge det som daglig rens eller et par gange om ugen og i det blandingsforhold, som passer til dagsformen. Produktet efterlader huden i skøn stand og klar til ”Vital Unifer Toner”, som i øvrigt dufter himmelsk. Rutinen afsluttes med fordel med ”Vital Facial Cream” ligeledes fra Nuori, skønt og forfriskende!

JURLIQUE er en anden klassiker på mit badeværelse. Lige som Dr Hauschka er de blandt pionererne i forholdet til naturlig hudpleje. Deres produkter er lækre, og deres dufte er naturlige på en tryg, velkendt og næsten gammeldags måde. Det er jeg vild med! Her på min hylde står bodywash og bodylotion i duften Lemon, Geranium og Salvie. Lidt for frisk til min smag, viser det sig. Jeg er nok mere til Rose og Lavendel, men det siger ingen ting om kvaliteten. Produktet er super lækkert, og citrusdufte er der et stort publikum til!

M PICAUT - hvis Nourishing Cleanser du kan skimte bagest i billedet, har jeg skrevet om her – Jeg er faktisk glad for alle produkter i serien. Skal jeg fremhæve ét, så er ”Nourishing Cleanser”, som ovenikøbet var et af Mete Picauts første produkter, nok min ultimative favorit. Den er så rig, at den med fordel kan lægges som ansigtsmaske.

BLOMUS er et endnu relativt ukendt Tysk designfirma med stærk tilknytning til Danmark, den historie tager vi en anden gang. Her vil jeg blot slå et for deres frottehåndkæder. Håndklæder fremstillet i Japan efter alle kunstens regler på det gamle Uchino væveri, de har frotte på den ene side og gaze på den anden. De er meget absorberende, super bløde og vanvittig smukke!

Således tør, fugtmættet, velduftende og opstemt vil jeg gå videre og tage mig af andre af livets små og store opgaver.